1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Baklavacı Nejat Güllü: New York'a Türk Simidi Yediriyoruz
Baklavacı Nejat Güllü: New Yorka Türk Simidi Yediriyoruz

Baklavacı Nejat Güllü: New York'a Türk Simidi Yediriyoruz

Baklavacı Güllüoğlu’nun sahibi Nejat Güllü, tüm dünyaya baklavanın yanında simit, dondurma, pasta ve çikolata sattıklarını belirterek, "New York'a ilk simidi biz yedirdik.

A+A-

Baklavacı Güllüoğlu’nun sahibi Nejat Güllü, tüm dünyaya baklavanın yanında simit, dondurma, pasta ve çikolata sattıklarını belirterek, "New York'a ilk simidi biz yedirdik. ABD'lilere özgü simit olan 'bagel’e karşı Türk simidi ile rekabet ediyoruz. Artık bizim simidi yiyen bir daha bagel yemiyor.” dedi.

Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde mağazası bulunan Baklavacı Güllüoğlu’nun en büyük şubelerinden birisi Ankara Ümitköy semtinde açıldı. Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış ve çok sayıda milletvekilinin de katıldığı açılış etkinliğinde Nejat Güllü, kestiği dondurmayı misafirlere ikram etti.

Antep’te 1871 yılında üretime başladıklarını anlatarak konuşmasına başlayan Güllüoğlu, 1949 yılında İstanbul’a 1985’ten sonra ise dünyaya açıldıklarını, şu anda 3 kıtada 7 ülkede 30 şubeye ulaştıklarını ifade etti. Güllü, simidin, Amerikalıların hiç görmediği bir şey olduğuna işaret ederek, "İlk defa New York’ta simit sattığımızda herkes çok şaşırmıştı. ABD’nin kendi simidi olan bagellerine karşı rekabete girmiş olduk. ABD medyasında bu ‘yüzüklerin savaşı’ diye yorumlandı. ABD’de yılların getirdiği bir alışkanlık var, ama simidi yiyen bir daha bagel yemiyor.” diyerek başarılarını aktardı.

“TÜRKİYE ÖZLEMİNİ GİDERİYORUZ”

Nejat Güllü, yurt dışına gönderdikleri ürünlerle Türkiye özlemini gidermeyi de amaçladıklarını belirterek, "Merkezimiz İstanbul Kâğıthane’de bulunuyor. Günlük 5 ton üretim yapıyoruz. 7 bin metre kapalı alanda yaklaşık 500 işçi emek sarf ediyor. Kâğıthane’de yapılan üretimi dünyaya dağıtıyoruz. Dünyada Türk damak zevkini Türk tatlılarını ve Türk yemeklerini öğretmeye çalışıyoruz.” dedi.

“KİMSE TATLISININ İSMİNİ YEMEZ”

Tatlı piyasasında aynı isimle birçok firmanın olduğu hatırlatılması üzerine Güllü, “Kimse Güllüoğlu ismini yemez. Baklavayı kim güzel yaparsa herkes onu yer. Baklavayı yedikten sonra bir daha canı istiyorsa ve baklavayı tekrar gelip bizden alıyorsa demek ki bu işi güzel yapıyoruz. Bu bir sanat işi ve makineleşme imkânı olmayan bir iş.” karşılığını verdi. CİHAN

Baklavacı Nejat Güllü: New York'a Türk simidi yediriyoruz

Baklavacı Nejat Güllü: New York'a Türk simidi yediriyoruz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.