1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Balıkesir Türkçe Sevdalılarını Bekliyor
Balıkesir Türkçe Sevdalılarını Bekliyor

Balıkesir Türkçe Sevdalılarını Bekliyor

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği (Türkçeder) tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Balıkesir ayağı yarın (5 Haziran) yap...

A+A-

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği (Türkçeder) tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Balıkesir ayağı yarın (5 Haziran) yapılacak. Atütürk Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak olan ve 30 ülkeden 80 öğrencinin katılacağı organizasyon, bu yıl yine birbirinden renkli gösterilere sahne olacak. Gösteri, TRT Avaz ve Bugün TV'den naklen yayınlanacak.

Beş kıtadan 135 ülkenin katıldığı olimpiyatların Balıkesir göstemi için hazırlıklar tamamlandı. Atatürk Stadı'nda bu yıl üçüncü defa düzenlenecek gösteride misafir öğrenciler Türkçe şarkı, şiir, halk oyunları, dil bilgisi ve genel kültür kategorilerinde hünerlerini sergileyecek.

Tertip Komitesi Başkanı Hasan Kamil Kesin, organizasyondan önce şehrin birçok noktasına tanıtıcı afişler asıldığını, ayrıca binlerce el ilanı dağıtıldığını kaydetti. Vatandaşlara ve il protokolüne biletlerin geçen hafta gönderildiği ifade eden Keskin, merkez ve ilçelerde toplam 130 bin adet el ilanı, afiş, broşür ve branda dağıtıldığı söyledi. Bu yıl Atatürk Stadı'nın karşısında bulunan Kuvayi Milliye Meydanı'nda sponsor firmaların stant açacağını ifade ederek, ayrıca şehiriçine üç dijital ilan panosu ve stat çevresine dev bir ekran koyulacağını bildirdi. Gösterileri seyretmek için Çanakkale'den de 3 bin kişinin geleceğini belirten Komite Başkanı Keskin, "Geçtiğimiz yıl Balıkesir 'de 48 bin kişiyle gerçekleştirilen organizasyonumuza, bu yıl 55 bin vatandaşımızı bekliyoruz. Bu yıl aralarında Ukrayna, Gürcistan, ABD, Romanya, Fransa ve Tacikistan'ın da bulunduğu 30 ülkeden 80 öğrenci misafimiz olacak. Tüm halkımız gösteriye davetlidir." dedi. Misafir öğrencilerin yarın öğle saatlerinde Bursa'dan geleceğini bildiren Keskin, şehir turunun ardından valilik, belediye ve emniyet müdürlüğünün ziyaret edileceğini aktardı. Atatürk Stadyumu'nun kapılarının saat 19.00'da açılacağını, gösterinin 21.00'de başlayacağını sözlerine ekledi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.