1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Balkan Gazetecileri Edirne’de Buluştu
Balkan Gazetecileri Edirne’de Buluştu

Balkan Gazetecileri Edirne’de Buluştu

Edirne Valiliği, Trakya Üniversitesi, Edirne Belediyesi, Dışişleri Bakanlığı Temsilciliği ve Trakya Gazeteciler Derneği işbirliği ile 'Türk Basınının Balkanlar'da Ayak İzleri: 1.

A+A-

Edirne Valiliği, Trakya Üniversitesi, Edirne Belediyesi, Dışişleri Bakanlığı Temsilciliği ve Trakya Gazeteciler Derneği işbirliği ile 'Türk Basınının Balkanlar'da Ayak İzleri: 1. Balkan Buluşması' konulu program düzenlendi. Programa Türkiye’nin yanı sıra Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Yunanistan ve Moldova’dan gazeteciler katıldı.

        10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’ne denk gelen program ilk ayağı Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat ve Eğitim Merkezi salonunda başladı. 'Balkanlar Türk Gazetecilerin Ayak İzleri' adı altında gerçekleşen programın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Nedim Irmak, Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yapmış Edirne’nin basın dayanışmasının temelinin atılmasına ev sahipliği yaptığını söyledi.

        Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, gazeteciliğin dünyanın en zor mesleklerinden biri olduğunu belirterek, özgürlük ve bağımsızlığın basının olmazsa olmazı olduğunu vurguladı. Tanrıkulu, “Gazeteci hiçbir gücün karşısında eğilmez. Ve yeri geldiği zaman gazeteci o kalemini satacağı yerde kırmasını ve yok etmesini bilir.” dedi.

        Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, gazetecilik ve Balkanlar kavramlarının bir araya geldiği böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kurum olarak Balkanlara çok önem verdiklerini kaydeden Yörük, Balkan Araştırmaları Enstitüsü'nün sadece kendi üniversitelerinde bulunmasının bunun bir göstergesi olduğunu anlattı. Üniversitesinde iletişim fakültesinin bulunmamasının bir eksiklik olduğunu açıklayan rektör, bu eksikliği en kısa sürede gidermek istediklerini dile getirdi. Yörük, Balkanların gerçek gündemini ve mutfağını oluşturacak ortak bir ajansa ihtiyaç olduğunu da ifade etti.

        Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da, Edirne’nin çok önemli bir şehir olduğunu her gelişlerinde gördüklerini dile getirdi. Derneklerin ülke içinde düzenledikleri programlara katıldıklarını ifade eden Atalay, buradaki toplantının bütün coğrafyayı bir araya getiren bir toplantı olduğuna işaret etti.

        Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Soydan, toplantıyı gerçekleştirmenin amacını bir Balkan basın birliğini oluşturmak olduğunu ifade etti. Yakın geçmişte Balkanlar'da savaş ve soykırım yaşandığını hatırlatan Soydan, basının arasında birlik olmaması nedeniyle ciddi bir reaksiyon gösterilmediğini vurguladı. CİHAN

Balkan gazetecileri Edirne’de buluştu

Balkan gazetecileri Edirne’de buluştu

Balkan gazetecileri Edirne’de buluştu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.