1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Balon Kazasında Yaralananların Rehin Alındığı Doğru Değil"
Balon Kazasında Yaralananların Rehin Alındığı Doğru Değil

"Balon Kazasında Yaralananların Rehin Alındığı Doğru Değil"

Nevşehir’de balon kazasındaki yaralıların hastanede rehin kaldıkları ve 1 milyon 200 bin lira gibi astronomik faturaların çıkarıldığına ilişkin haberlerin doğru olmadığı Sağlık Müdürlüğü ve Hastane yetkilileri tarafından açıklandı.

A+A-

Nevşehir’de balon kazasındaki yaralıların hastanede rehin kaldıkları ve 1 milyon 200 bin lira gibi astronomik faturaların çıkarıldığına ilişkin haberlerin doğru olmadığı Sağlık Müdürlüğü ve Hastane yetkilileri tarafından açıklandı.

Nevşehir’de 3 kişinin ölümü pilot dahil 22 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan balon kazasında yaralıların kaldırıldığı özel hastanede ücret yüzünden rehin kaldığı haberlerinin doğru olmadığı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak Özel Hastane yetkilileri yazılı bir açıklama yaparak, hastanede tedavi gören turistlerden hiçbir ücret talep edilmediğini, hastalara henüz fatura bile kesilmediğini belirtti.
Açıklamada, haberde geçen meblağların doğru olmadığı, turistlerin sigorta firmaları ile görüşmelerin devam ettiği de bildirildi.

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay ise özel hastanede tedavi gören 13 hastadan 3’ünün taburcu edildiğini, geriye kalan hastaların da taburcu edilmesi için ülkeleri ve sigorta şirketleri ile görüşüldüğünü belirtti.

Nevşehir’de faaliyet gösteren özel bir hastanede 13 hastanın rehin tutulması ile ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Ünlübay şöyle konuştu: “Geçtiğimiz günlerde İlimizde meydana gelen balon kazasından sonra bu hastanemize 13 hasta ulaştırılmış ve gerekli tedavileri vakit kaybetmeden başlatılmıştır. Şu anda ise bu 13 hastanın 3’ü taburcu edilmiş, kalan 10 hastanın 7’si için ilgili sigorta şirketlerine ve konsolosluklara hastaların stabil olduğu ve ülkelerine gerekli sağlık koşulları sağlanmak suretiyle transfer edilebilecekleri bilgisi verilmiştir. Kalan 3 hastanın ise transfer tarihleri sağlık durumları uygun olunca belli olacaktır. Hastane masrafları ile ilgili olarak hastaların sigorta şirketleri ile görüşmeler yürütülmüş olup hastalardan hiçbir ücret alınmamıştır. Ayrıca, fatura tutarları halen sigorta şirketleri ile görüşülmekte olup, basına yansıyan afakî fiyatlar gerçeği yansıtmamaktadır.” CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.