1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bankalara ceza yağacak!
Bankalara ceza yağacak!

Bankalara ceza yağacak!

Bankaların, tüketicinin onayını almadan bazı hizmet ve ürünlerden, farklı isimlerle, ücret talep etmeye devam etmesi BDDK`yı harekete geçirdi!

A+A-

Bankaların, getirilen sınırlamalara rağmen, tüketicinin onayını almadan bazı hizmet ve ürünlerden, farklı isimlerle, ücret talep etmeye devam etmesi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bazı bankalar yasal düzenleme ve ilgili yönetmeliklerden haberleri yokmuş gibi davranarak birbirinden ilginç isimlerle ücret almaya devam ediyor. Hatta müşterilerine ödemelerini anımsatmak için ararken bile iletişim ücreti talep ediliyor.

KAPSAMLI İNCELEME

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre, Gümrük Bakanlığı, bankaların yönetmeliklere uyup uymadığı konusunda kapsamlı bir inceleme yürütüyor. İnceleme, tüketici haklarının korunması, faizler ve sözleşmeler olmak üzere üç ana başlıkta sürüyor. Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetim Müdürlüğü müfettişleri, kredi sözleşmelerini tek tek inceleyerek ilgili yönetmeliklere uyulup uyulmadığına bakıyor.

150 MİLYONLUK CEZA

Ayrıca, bankaların kullandırdığı kredilerde o günkü piyasaya duyurulan faiz oranı ile orantılı olup olmadığına bakılıyor. Sözleşmede yer alan hizmetleri vermeyen, kampanyalarda verilen kredilerde açıklanan faizle alınan faiz arasındaki uçuk fark bulunan bankalara para cezası kesildi. Kampanyalarda faizler konusunda tüketiciyi yanıltan üç bankaya toplamda yaklaşık 150 milyon liralık ceza verildi. Bakanlığın faizler konusunda üç bankaya ceza kestiği, 20'yi aşkın bankaya yönelik de incelemelerini sürdürdüğü belirtiliyor.

BU ÜCRETİ ÖDEMEYİN!

Müşteriden işlem fişi ücreti isteyen bankalara da cezai işlem yapılacak. Bu ücretlerle karşı karşıya kalan tüketicilerin itiraz ederek, hiçbir şekilde ödeme yapmaması gerektiği belirtildi. BDDK da sektöre yönelik şikâyetleri dikkate alarak yeni yaptırımlara hazırlanıyor. Tüketici haklarını ihlal eden bankaların yanı sıra personel de sorumlu tutulacak..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.