1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. ‘Barış ancak İslam’la olur’
‘Barış ancak İslam’la olur’

‘Barış ancak İslam’la olur’

Bu yılki Kutlu Doğum Haftası “Gelin Birlik Olalım” çağrısı etrafında, ‘Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet’ temasıyla düzenlenecek.

A+A-

Etkinlikler, Ankara'da 9 Nisan'da düzenlenecek törenle başlayacak, 17 Nisan'da İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda Kutlu Doğum Gecesi gerçekleştirilecek. Bu sene, 'Gelin birlik olalım' sloganıyla, Hz. Peygamber, tevhit ve vahdet arasındaki ilişkiyi ele almaya karar verdiklerini belirten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez, 'İnsanlığı yüceltmek, diriltmek, yaşatmak için gelin birlik olalım' çağrısında bulunacağız. Bu çağrı, Peygamberimizin tüm insanlığa çağrısıdır. Bu yıl, bu çağrıyı yenilemek istiyoruz" diye konuştu.

BİRLİK RUHUNA İHTİYACIMIZ VAR!
Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Görmez, teröre dikkat çekti, "Bizim birlik ruhunu yeniden inşa etmeye ihtiyacımız var. Hep birlikte insanlığı yüceltmek için birlik olma çağrısını birbirimize de yöneltmemiz lazım" diye konuştu. Dünyada yaşanan sıkıntıların temelinde, insanların bitmek bilmeyen arzuları ve tutkularının yattığını anlatan Görmez, "servet", "şehvet", "güç" ve "şöhret" gibi tutkuların kâinatı yaşanmaz hale getirdiğini vurguladı.

"BARIŞ İSLAM İLE OLUR"
İman, tevhit ve barışın İslam'ın en önemli 3 önemli prensibi olduğunu belirten Görmez, "Barış da ancak İslam ile olur. İslam, barışı gerçekleştirmek demektir. Barış olmazsa İslam da olmaz. İslam'ın varlığını, oluşturduğu barış toplumunda anlarız" dedi.

85 BİN CAMİDE KUTLANACAK!..
Diyanet İşleri Başkanlığı Kutlu Doğum Haftası'nı 85 bin camide kutlayacak. Bu kapsamda ilk cuma namazı da Sultanahmet'te kılınacak. Başkan Görmez kutlamalar kapsamında Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla Ayasofya'da Aşk-ı Nebi Sergisi'nin açılışının yapılacağını söyledi. Kutlu Doğum açılış programı ise Ankara'da yarın gerçekleşecek. Görmez, 17 Nisan'da da İstanbul'da Sinan Erdem Salonu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan'ın da katılacağı Kutlu Doğum Gecesi düzenleyeceklerini söyledi. Program kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile 81 ilde ' Gençlik Kutlu Doğum'da buluşuyor programı düzenlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.