1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başakşehirliler Sorunlarının Giderilmesi İçin Eylem Yaptı
Başakşehirliler Sorunlarının Giderilmesi İçin Eylem Yaptı

Başakşehirliler Sorunlarının Giderilmesi İçin Eylem Yaptı

Başakşehir’de, Başakşehir Mahallesi sakinleri evlerinin tapu sorunun, okul yetersizliği ve ulaşım sorunlarının giderilmesi için eylem yaptı.

A+A-

Başakşehir’de, Başakşehir Mahallesi sakinleri evlerinin tapu sorunun, okul yetersizliği ve ulaşım sorunlarının giderilmesi için eylem yaptı.

Başakşehir 1 ve 2. etap ile Onurkent’te ikamet eden vatandaşlar sorunlarına çözüm getirilmesi için eylem yaptı. Mahalleliler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a basın açıklamasıyla seslerini duyurmaya çalıştı.

Nüfusu hızla artan mahallede sorunların da büyüdüğü ileri sürüldü. 1. Etap, 2. Etap ve Onurkent’te toplam 55 bin kişinin yaşadığı belirtilen açıklamada, İstanbul’daki en yüksek emlak vergisi ödeyen ilçelerden birisi oldukları kaydedildi. Başakşehir’de diğer etaplara giden İETT otobüs sayısının daha fazla olduğu ileri sürülen açıklamada, metronun gecikmesine de tepki gösterildi.

Tapularının kat irtifaklı olduğu belirtilen açıklamada, kat irtifaklı ve üzerinde kanuna aykırı şerh konulmuş tapular istemedikleri, kat mülkiyeti ve iskanı olan tapu istedikleri vurgulandı.

Sağlık, eğitim ve sosyal tesisler için ayrılan alanların konutlaştırıldığı iddia edilen açıklamada, bölgede fiyatı çok yüksek olan konutlarla daha ekonomik olan konutlardan aynı oranda emlak vergisi istendiği öne sürüldü. Mahallede okulların yetersiz kalmaya başladığı belirtilen açıklamada, anadolu lisesi yapılması talep edildi.

Açıklamada, “Biz sesimizi duyurmak istiyoruz ve sayın Başbakanımıza sesleniyoruz. Ve diyoruz ki, insanca yaşamak, kardeşçe yaşamak, barış ve huzur içinde yaşamak hepimizin hakkı. Başakşehir Mahallesi hakkını korumak istiyor. Başakşehir Mahallesi kat mülkiyeti tapusunu istiyor. Başakşehir Mahallesi nefes alacağı yeşil alanlarına, parklarına dokunulmamasını istiyor. Başakşehir Mahallesi aydınlık Türkiye’nin geleceğini inşa edecek gençler için anadolu lisesi istiyor.” denildi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.