1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başbakan Binali Yıldırım'dan İsrail açıklaması
Başbakan Binali Yıldırımdan İsrail açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım'dan İsrail açıklaması

Başbakan Yıldırım, Türkiye-İsrail ilişkilerine ilişkin mutabakatla ilgili açıklamada bulundu.

A+A-

İtalya'nın başkenti Roma'da İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi için yapılan görüşmeyle ilgili açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'nın sunduğu "Özür, tazminat ve Gazze ablukasının kaldırılması" şartının kabul edildiğini belirterek şunları söyledi:

SÜREÇ BAŞLAMIŞ OLDU!
"Mutabakat metni iki tarafca uzlaşıldı ve parafe edildi. İlişkilerin normale dönmesine ilişkin süreç başlamış oldu. Yarın, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarımız ve muhatabı tarafından imzalanacak. Bundan sonra da onay süreçleri var. Meclis'te tamamlanacak. Akabinde de karşılıklı büyükelçiler faal hale gelecek.

NETANYAHU ÖZÜR DİLEMİŞTİ..
Buraya nasıl geldik, nereden geldik, kısaca bilgiyi verelim. Hatırlatma yapmakta fayda var. 31 Mayıs 2010’da Mavi Marmara gemisine yapılan baskın sonucu diplomatik ilişkilerimizi askıya almış idik. Böylece bu anlaşmaya giden yolda ilk adım atılmıştı. Ancak Türkiye'nin şartları özürle sınırlı değil, iki şartı daha vardı. Bir tanesi özellikle Filistin'e uygulanan ambargoların hafifletilmesi ve insani yardımların, yatırımların önünün açılması. Diğer konu da Mavi Marmara baskınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tazminat ödenmesi.

"20 MİLYON DOLAR TAZMİNAT ÖDENECEKTİR"
Bu iki hususta da mutabakat metninde karar alındı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına 20 milyon dolar tazminat ödenecektir. Bu mutabakatın uzun sürmesinin nedeni, Gazze'de yaşayan Filistinlilerin günlük yaşamda karşı karşıya kaldıkları zorluklardır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.