1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başbakan Diyarbakır'da Konuştu!
Başbakan Diyarbakırda Konuştu!

Başbakan Diyarbakır'da Konuştu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de Kürt sorunun olmadığını, terör sorunu ve terör örgütü PKK sorunu olduğunu belirtti.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de Kürt sorunun olmadığını, terör sorunu ve terör örgütü PKK sorunu olduğunu belirtti. Çok samimi bir mücadele başlattıklarını ve 9 yıldır Diyarbakır’da yaptıkları hizmetlerin ortada olduğunu kaydeden Erdoğan, “Diyarbakır bir adım attı. Biz ona 10 adım attık. Terörle mücadelede asker polis olacak ama halkımız da olacak. Hiçbir sorun çözümsüz değil. Ülkemde benim Kürt sorunu yok, terör sorunu PKK sorunu var. Kürt kardeşlerimin sorunu var, onu da ben çözeceğim.” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da tamamlanan 39 tesis ile 256 projenin açılış törenine katıldı.

Kayapınar ilçesi Seyrantepe semtinde düzenlenen törende konuşan Başbakan Erdoğan, “Geçen yıl yaptığımız törenin toplam bedeli 402 milyon TL, bugünde 267 milyon TL olan 39 tesisin açılışını yapacağız. Bunun içinde 256 proje yer alıyor. Bunlara ilave olarak 35 milyon TL harcanarak yapılan Özel Diyarbakır Memorial Hastanesi’nin açılışını yapıyoruz.” dedi.

Doğu ve Güneydoğu’ya olan aşklarını, yatırımların gösterdiğini anlatan Erdoğan, “Biz ayrımcılık demiyoruz, çözüm diyoruz. Bir olacağız. Beraber olacağız diyoruz. Bizler yaratılan yaradan da ötürü seviyoruz. Parasından pulundan makamından ötürü değil. En kısa zamanda Dicle projemizi yapıyoruz. 10 bin kişilik camiyi yapıyoruz. 30 bin kişilik stadın çalışmalarını sürdürüyoruz. Adımlarımızı biraz an önce atacağız. Gaziantep, Şanlıurfa nasıl değiştiyse Diyarbakır da öyle değişsin istiyoruz. Bunun için 2014 yerel seçimlerinde istiyoruz Diyarbakır sahibini bulsun, yerelle genel sahibini bulsun." diye konuştu.

Diyarbakır'ın değişmesinin önündeki en büyük engelin terör olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Teröre karşı ortak mücadele vereceğiz. Diyarbakır turistle dolar taşar. Terör olmadığı zaman biliniz ki burada turist dolar taşar. Burada o güzellik, o tarihi eser var. Gelin teröre karşı ortak mücadele birlikte yürütelim. Komşu ülkelerden akın akın öğrenciler Dicle Üniversitesi’ne gelecektir. Diyarbakır’ın bu noktada yatırımlarla yüzünü güldüreceğiz. Fakat terör ve terörist bunu Diyarbakır’a çok görüyor. İstanbul’dA ne varsa Ankara’da ne varsa Diyarbakır’da da o olacak dedik.” şeklinde konuştu.

BAKAN EKER: DİYARBAKIR’DA 10 YIL ÖNCE BİN 55 KÖYDE SU YOKTU

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise Diyarbakır’da geçen yıl 428 milyon TL, bugün ise 264 milyon TL değerindeki yatırımın açılışının gerçekleştirildiğini söyledi.

Bakan Eker, “ 2002’de Diyarbakır’da içme suyu olmayan 847 köy ve mezrada içme suyu şebekesi yoktu. Aslında bu bin 55 köyde mezrada içme suyu yoktu. Bunların tamamı sizin başlattığınız projeyle çözüldü ve hepsi suya kavuştu. Diyarbakır’ın size müteşekkir olduğu konulardan biri budur. Ben Diyarbakır köylerindenim. Eskiden cebimizde tülbentle gezerdik. Bir tas suyun üzerine koyar, kurtçuklar ağzıma girmesin diye koyar içerdik. O günlerden bugünlere geldik.” dedi.

Konuşmalardan sonra Başbakan Erdoğan’a eşlik eden bakan ve milletvekilleri toplu açılışların kurdelesini birlikte kesti.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.