1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Başbakan Erdoğan İle Görüşen Genç Başkanlar Sağduyu Çağrısında Bulundu
Başbakan Erdoğan İle Görüşen Genç Başkanlar Sağduyu Çağrısında Bulundu

Başbakan Erdoğan İle Görüşen Genç Başkanlar Sağduyu Çağrısında Bulundu

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) ve Ticaret Odası (BTO)'nın yeni başkanları Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp bir dizi temaslarda bulundu.

A+A-

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) ve Ticaret Odası (BTO)'nın yeni başkanları Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp bir dizi temaslarda bulundu. Genç başkanlara görüşmede, Gezi Parkı nedeniyle meydana gelen olaylarda ülkenin planlı bir şekilde itibarının ve ekonomik istikrarının zedelenmeye çalışıldığı ifade edildi.

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ile Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Ankara'da bazı ziyaretler gerçekleştirip, çeşitli incelemelerde bulundu. Heyet, ilk olarak AK Parti Genel Merkezi'nde, Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur'un düzenlediği kahvaltıya katıldı. Bölgenin sorunlarının istişare edildiği kahvaltıda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Osman Can da yer aldı. İşadamları heyeti daha sonra Başbakan Erdoğan ile bir araya geldi. Uğur ve Ermişler, görüşmede son günlerde yaşanan Gezi Parkı olayları ile ilgili hükümete desteklerini iletti, üzüntülerini dile getirdi.

Meydana gelen olaylarda ülkenin planlı bir şekilde itibarının ve ekonomik istikrarının zedelenmeye çalışıldığını ifade eden İsmail Uğur, "Ekonomik ve itibar olarak büyük zarar gören ülkemizin bir an önce bu durumdan çıkması, Balıkesir halkının, odaların, sivil toplum kuruluşlarının, sendikaların, esnafımızın bu süreçte sağduyulu olması ve provokasyonlara kapılmadan aklıselim davranmaları gerekiyor." dedi.

Görüşmede Başbakan Erdoğan da destekleri ve sağduyulu yaklaşımları nedeniyle Sanayi ve Ticaret Odası başkanlarına teşekkür etti.

İşadamları heyeti daha sonra Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde 50 ülkeye ihracat yapan ve bin 500 kişi istihdam eden Hidromek firmasını ziyaret etti. Balıkesir birinci ve ikinci OSB müdürlerinin de katıldığı toplantıda firma yetkililerine Balıkesir OSB ile ilgili imkanlar, lojistik köy hakkında bilgi verildi.

Balıkesir heyeti, Ankara temasları kapsamında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile TOBB genel merkezinde bir araya geldi. Rifat Hisarcıklıoğlu'na ağustos ayında yapılacak TOBB seçimlerinden sonra oluşacak yeni yönetiminde, Balıkesir'in, TOBB yönetim kurulu ve DEİK yönetiminde temsil edilmesi gerektiği belirtildi.

İki başkan daha sonra Ankara Sanayi Odası başkanı Nurettin Özdebir, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da ziyaret edilerek çeşitli konularda fikir alışverişinde bulunuldu. Balıkesir'in sorunlarının konuşulduğu toplantıda İsmail Uğur, Bakan'dan destek istedi. CİHAN

Başbakan Erdoğan ile görüşen genç başkanlar sağduyu çağrısında bulundu

Başbakan Erdoğan ile görüşen genç başkanlar sağduyu çağrısında bulundu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.