1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başbakan Erdoğan net konuştu
Başbakan Erdoğan net konuştu

Başbakan Erdoğan net konuştu

Başbakan Erdoğan: "Akdeniz’in hep ak kalmasını yürekten arzu ediyoruz!"

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Akdeniz Oyunları’nın tüm Akdeniz ülkeleri, yeryüzü ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

17 Akdeniz Oyunları’nın Mersin Olimpiyat Stadı’ndaki açılış seremonisine katılan Başbakan Erdoğan, Akdeniz Oyunlarına iştirak eden tüm sporcu, takım ve ülke temsilcilerine başarı temennisinde bulundu. Türkiye olarak 17. Akdeniz Oyunlarına evsahipliği yapmanın iftiharı ve heyecanını yaşadıklarını vurgulayan Erdoğan, “17 Akdeniz Oyunları komşumuz Yunanistan’da gerçekleşecekti. Bu tür oyunlar 6 yıl önceden belirlenir. Çeşitli sebeplerden dolayı bu olmadı. Olimpiyatlar Türkiye’ye teklif edildi. Bizde büyük bir memnuniyetle kabul ettik, ev sahipliği gerçekleştiriyoruz. Normalde 18 ay gibi kısa bir sürede bütün tesisler, kompleksler hazırlandı. Bu akşama yetiştirildi. Dolayısı ile emeği geçe başta değerli bakanıma, tüm ekibine, yüklenici firmaları kutluyorum. Umuyorum ki Mersin Akdeniz Oyunlarına en güzel şekilde ev sahipliği yapacak. Burada sporun barış, dayanışma ve dostluk dilini en güzel şekilde ulaştıracaklar.” dedi.

"TÜRKİYE OLARAK MERSİNDE PROVA YAPIYORUZ"

Türkiye olarak Mersin’de bir prova yaptıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Akdeniz’in en büyük spor organizasyonuna Mersin’de ev sahipliği yaparken, aslında 2020 İstanbul Olimpiyatları’nında hazırlığını gerçekleştiriyoruz. Umuyor ve diliyorum ki; bugün burada yarışacak 24 ülkede sporcu kardeşlerimizi 2020’de de İstanbul’da da misafir edelim. Ve Türkiye’nin misafirperverliğini doyasıya İstanbul’da sergileyelim. Buradaki tüm dostlarımızın, kardeşlerimizin İstanbul 2020 için yanımızda olacaklarına, bizi gönülden destekleyeceklerine tüm kalbimle inananıyorum.”

AKDENİZ MEDENİYETLER HAVZASIDIR

Akdeniz’in bir medeniyeler havzası olduğunun altını çizen Başbakan Erdoğan, “Bu büyük havzada bütün renkler, bütün güzellikler, tüm kültür ve medeniyetle ilhamını aynı denizden; Akdeniz’den almıştır. Akdeniz bir savaşlar ve çatışmalar tarihi değil; dostluklar, kardeşlikler tarihidir. Tanışma, dayanışma ve paylaşma tarihidir. Dilimiz, inancımız, dünya görüşlerimiz her ne olursa olsun hepimiz çocukluğunu Akdeniz’in sularında geçirmiş, Akdeniz’in güneşinden yanmış, Akdeniz’in hilalinden, yıldızından, rüzgarından ilhamını almış milletleriz. Akdeniz bizleri birbirimizden ayıran değil, yakınlaştıran, bizi birleştiren, birbirimize benzer hale getiren denizdir. Akdeniz barıştır, sevgidir, sıcaklıktır, paylaşmadır, dayanışmadır. Akdeniz akrabalıktır, dostluk ve kardeşliktir. Tüm ülkeleri, tüm halklarıyla Akdeniz büyük ailemizin çatısıdır, yuvasıdır. Akdeniz; beyaz deniz. Biz Akdeniz’in hep ak kamasını yürekten arzu ediyoruz. Akdeniz’in ne insan kanı, ne gözyaşı, nede husumetlerle kirletilmesini asla istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Akdeniz Oyunları’nın bu arzularının bir ifadesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Akdeniz oyunları sporun diliyle barışa, dostluğa, kardeşliğe yapılan çağrıdır. Türkiye olarak, Mersin olarak 17 Akdeniz Oyunları’nın önce Akdeniz’in, sonra dünyayı değiştirmesini, bizi biribirimize daha fazla yakınlaştırmasını gönülden temenni ediyorum. Akdeniz Oyunları’nın bir kez daha hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm sporcu, takım ve ülkelere başarı dileklerimi iletiyorum. Mersinli vatandaşlarımıza gösterdikleri sıcak misafirperverlik için ayrıca teşekkür ediyorum. Centilmenlik, spor, barış; en çok da Akdeniz kazansın.” diye konuştu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.