1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başbakan kim olacak?
Başbakan kim olacak?

Başbakan kim olacak?

12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başbakan kim olacak? sorusuna "Perşembe günü MYK'yı toplayacağız" şeklinde yanıt verdi.

A+A-

12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başbakan kim olacak? sorusuna "Perşembe günü MYK'yı toplayacağız" şeklinde yanıt verdi.

BAŞBAKAN KİM OLACAK?

'Başbakan kim olacak" sorusuna Erdoğan, "Perşembe günü MYK'yı toplayacağız" şeklinde yanıt verdi.

Erdoğan şunları söyledi: 28'inde olmayabilir ama 29'unda yaparız inşallah. Şimdi nasip olursa perşembe günü bir MYK toplantısı yapacağız. MYK toplantısında bu konuyu yine aramızda müzakere edeceğiz. MYK toplantısından sonra da artık partimizin bütün kurullarının ortak ismi olarak ne çıkıyorsa onu açıklarız.

YARGI YILI AÇILIŞ TÖRENİ

Yargı yılı açılış törenine katılıp katılmayacağı sorusuna Erdoğan, şöyle yanıt verdi: "Eğer Yargıtay, Baro Başkanını çağırıp orada konuşturacak olursa oraya ben katılmam. Cumhurbaşkanı gelip de orada Baro Başkanını dinlemek durumunda değil. Bugüne kadar bu tür şeyler olduysa artık bunların reforme edilmesi lazım. Bütün bunlara rağmen Yargıtay Başkanı orada konuşacaksa, Yargıtay Başkanını ben de seve seve dinlerim, Yargıtay'ın başı olduğu için dinlerim"

ÇALIŞMALARINDA NEREYİ KULLANACAK?

Atatürk Orman Çiftliği'nde yeni yapılan binayı kimin kullanacağı sorulmasını üzerine Erdoğan şöyle konuştu:

Şimdi inşallah bu konuyu yeni başbakanımızla beraber, genel başkanımızla beraber bunların değerlendirmesini yapacağız. Ona göre nihai kararı vereceğiz. Burası mı olur, öbür taraf mı olur konuşacağız, ona göre de adımımız atacağız.

ERDOĞAN NEREDE OTURACAK?

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı görevine başlamasıyla birlikte nerede oturacağı sorusuna da şöyle yanıt verdi:

Ev konusunda da herhalde Subayevleri olmaz. Çünkü artık gelenimizle gidenimizle olay farklı bir yerde. Bu Türkiye'nin vizyonudur, burada temsil söz konusu. Mevcut yerde eşim sürekli görüşmelerini resmi konutta yapmıştır, biz de orayı kullanmadık ama bütün resepsiyonlarımızı dar şartlar altında orada verdik. Bundan sonraki süreçte olay farklı olacak. Gerek başbakanın şartları, gerek cumhurbaşkanının şartları daha farklı olması lazım. Çünkü bu Türkiye'nin vizyonudur. Türkiye bir yerlere mesajını verirken şunu unutmayalım ki bu duruş, bu vizyon bütün dünyada, ülkelerde farklı bir cazibe oluşturmaktadır. Onun için önümüzdeki süreci 2023'e kadar çok iyi işlememiz lazım. Türkiye'nin belirlediği 2023 vizyonuna da ulaşması lazım.

İLK ZİYARET NEREYE OLACAK?

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı görevine başladıktan sonra ilk yurt dışı seyahatlerini Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.