1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başbakan Şanlıurfa'daydı..
Başbakan Şanlıurfadaydı..

Başbakan Şanlıurfa'daydı..

Partisinin Şanlıurfa 4. Olağan Genel Kurulu'na katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ardından ilde gerçekleştirilen 750 milyon liralık yatırımın açılışını yaptı.

A+A-

Partisinin Şanlıurfa 4. Olağan Genel Kurulu'na katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ardından ilde gerçekleştirilen 750 milyon liralık yatırımın açılışını yaptı. Valilik önünde gerçekleşen toplu açılışa 5 bakan eşlik etti.

Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa’da gerçekleştirdiği toplu açılışta konuştu. 750 milyonluk yatırımların açılışını gerçekleştirdiğini dile getiren Başbakan, geçen yıl da 60 milyon liralık yatırımın açılışını yaptıklarını hatırlattı. Erdoğan, bu yatırımlarda emeği geçen herkesi kutladığını ifade etti. 69 yatırımın açılışının gerçekleştiği programda Erdoğan; Akçakale, Halfeti, Harran, Siverek ve Suruç’ta aile sağlık merkezleri ve toplu sağlık merkezlerinin yapıldığını ifade etti. Şanlıurfa-Viranşehir arasındaki 91 kilometrelik yolun inşasına 2009 yılında başlandığını hatırlatan Erdoğan, Bu yolun 76 trilyon liraya mal olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, susamış dudakların AK Parti iktidarı ile su bulduğunu belirterek, Mardin-Ceylanpınar Ovaları Sulama Projesi'nin, aşağı Mardin ana kanalının 3 kısmını birlikte açtığını sözlerine ekledi. Teşvik Yasası'nın Şanlıurfa’ya getirisinin çok olacağını dile getiren Başbakan, şöyle devam etti:

“Değerli kardeşlerim, biz sizi Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla seviyoruz. Rabbimin yarattıklarını Yaratan'dan ötürü seviyoruz. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Pamuk primi ödemelerini en geç Cuma günü yapıyoruz. Şanlıurfa’ya toplamda 463 milyon lira destekleme yapılıyor. Bizim iktidarımız bu. Yolsuzlukların iktidarında bu para olur mu? Sizinle yürüyoruz. Yeter ki vatandaşım kayıt dışı ekonomide yer almasın, her şeyi bizler helalinden yapmalıyız. Asla meşru olmayan yollara tenezzül etmemeliyiz. Açılışını yaptığım yatırımların hayırlı olmasını diliyorum.”

Başbakan Erdoğan, ardından, canlı yayın aracılığı ile Mardin-Ceylanpınar ana kanalının açılışı için Mardin’e bağlandı. Burada kameramanlara talimat veren Erdoğan, kanalın detaylı görünmesi için canlı yayın üzerinden Mardin’de bulunan kameramanların daha yakından görüntü çekmesini istedi. Başbakan, açılıştan sonra kısa bir şehir turu yaptıktan sonra Şanlıurfa’dan ayrılmak üzere havaalanına geçti.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.