1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başbakan: Tencere, Tava Hep Aynı Hava
Başbakan: Tencere, Tava Hep Aynı Hava

Başbakan: Tencere, Tava Hep Aynı Hava

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, birkaç gündür bazı vatandaşların tencere ile akşam saatlerinde yaptığı eylemi, “Tencere, tava hep aynı hava” diyerek yorumladı..

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, birkaç gündür bazı vatandaşların tencere ile akşam saatlerinde yaptığı eylemi, “Tencere, tava hep aynı hava” diyerek yorumladı. Erdoğan, bu tip eylemlerin geçmişte de yaşandığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Fas’a gitmeden önce Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin Taksim’de başlayan ve yurt geneline yayılan eylemlerle ilgili sorularını cevaplandırdı.

Olayların Arap baharına benzetilmesini yanlış bulduğunu dile getiren Erdoğan, “Ben bu tür haberlerin çok afaki olduğunu, bu haberlerin ne yazık ki Türkiye’yi tanımayanlar tarafından sadece bir özenti içinde yapılmış bir haberler olarak görüyorum. Acaba Arap baharının olduğu ülkelerde çok partili bir sistem, her isteyenin parti kurması, her isteyenin seçime girmesi gibi bir hakkı var mı? Tunus’ta, Mısır’da böyle bir imkan var mıydı? Suriye’de böyle bir imkan var mı? Bir seçimin aylarca sürdüğünü sizler düşünebiliyor musunuz? Türkiye’de 6 saatte seçim sonuçları açıklanır. Burada AK Parti gibi milletin rotasını çizmiş parti kurulduğundan 16 ay sonra iktidara gelmiştir. Türkiye’de Türk baharından bahsedenler, doğru bir bahar mevsimini yaşıyoruz. Ama bu bahar mevsimini kışa döndürmek isteyenler var, onlar da buna kavuşamayacaklar.” ifadelerini kullandı.

Tencere tava eylemlerini değerlendiren Erdoğan, “Tencere, tava hep aynı hava. Bunları geçmişte de gördük. Geçmişteki alışkanlık bunlar. Aşılır bunlar.” ifadesini kullandı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.