1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Başbakan Yıldırım'dan vergi müjdesi
Başbakan Yıldırımdan vergi müjdesi

Başbakan Yıldırım'dan vergi müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım'dan vergi müjdesi geldi. Yıldırım iletişim ücretlerinde vergi indiriminin yapılacağını söyledi ve "Telefon şirketleri düşürmezse biz de onları düşürürüz" dedi.

A+A-

İşte Başbakan Yıldırım'ın vergi açıklamaları;

TELEFON VERGİLERİNDE İNDİRİM

Cep telefonu görüşmesinde vergi yüzde 25. 7.5'e düşürüyoruz. Ev telefonunda da görüşme yüzde 15. Bunu da yarıya düşürüyoruz. Telefon şirketleri düşürmezse biz de onları düşürürüz

"2018'DE KAMUYA ARAÇ ALIMI YOK"

2018 yılı tasarruf yılı. Tasarrufa önce kamudan başlayacağız. Yeni araç alımı yok, kapattık dükkanı. Güvenlik konuları dışında devlete yeni araç alımı yok. Yüksek silindir hacimli araç kullanımına sınırlama getiriyoruz. Önce kendimizden başlayacağız. Birçok tasarruf tedbirini hayata geçireceğiz.

MTV'DE 1300 CC ARAÇLARI MUAF TUTTUK!

Motorlu taşıtlar vergisinde yüzde 10'luk bir artış yaptık. Bunu yaparken de 1300 cc motor hacminde olan araçları muaf tuttuk. Böylece yüksek bedelli olmaya araçlarımızı da bu işin dışında tuttuk ki vatandaşımız bundan fazla etkilenmesin.

ENGELLİ ARAÇLARI...

Engelli araçlarıyla ilgili düzenlemeyi de yaptık. Vergisiyle vs ile 150 bin liraya kadar olan araçlar hiçbir vergiye tabi olmadan alınabilecek

KURUMLAR VERGİSİ 3 YILLIĞINA ARTIYOR..

Kurumlar vergisini 3 yıllığına yüzde 20'den yüzde 22'ye getiriyoruz, geçici olarak. Bütçe dengeleri bakımından buna ihtiyaç var. Bunu yapıyoruz.

EMLAK VERGİLERİ EN FAZLA YÜZDE 50 ARTACAK!

Belediyelerde emlak vergi beyannameleri veriliyor. Bazı belediyeler para bitince vatandaşın malına göz dikiyor. 100 liralık yere 5000 lira kıymet koyuyor. Burası dağ başı mı kardeşim? Buna el attık, yüzde 50'den fazla artıramayacak. Aslında yüzde 10'u geçmemek gerek. Yüzde 3500 olur mu? Bunların hesabını verecekler.Vatandaşlarımızın basiretsiz yöneticilerin hatalarının bedelini ödemesinin önüne geçiyoruz.

Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.