1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Başkan Açıkgöz: Gazeteci, Çevreyi Aydınlatan Kişidir
Başkan Açıkgöz: Gazeteci, Çevreyi Aydınlatan Kişidir

Başkan Açıkgöz: Gazeteci, Çevreyi Aydınlatan Kişidir

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, gazetecilerin, dünyada yaşanan olayları kamuoyuna duyurarak halkın bilgilendirilmesini sağlayan, bu yönüyle çevreyi aydınlatan kişiler olduğunu söyledi.

A+A-

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, gazetecilerin, dünyada yaşanan olayları kamuoyuna duyurarak halkın bilgilendirilmesini sağlayan, bu yönüyle çevreyi aydınlatan kişiler olduğunu söyledi.

Başkan Açıkgöz, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla yaptığı açıklamada gazetecilerin gününü kutladı. Medya çalışanlarının, güç şartlarda çevreyi aydınlattığını, kutsal bir görevi yerine getirdiğini ifade eden Açıkgöz, çağın en dinamik mesleklerinden birine mensup olan gazetecilerin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok saygıdeğer bir görevi yerine getirdiğini belirtti. Açıkgöz, "Mesleğini hakkıyla yapan, doğru ve tarafsız haberleriyle, yayınlarıyla, yorumlarıyla bizi ülkemizdeki, dünyadaki olaylardan haberdar eden gazetecilerimiz bir anlamda dünyada bizim gözümüz, kulağımız, dilimizdir. Onlar dünyaya açılan pencerelerimizdir. Gazeteci, etrafa ışık saçan, çevreyi aydınlatan kişidir." dedi.

Dünyada olup biten olayların, gazetecilerin haber ve yorumlarıyla öğrenildiğini ifade eden Başkan Açıkgöz, şunları söyledi: "Dünyada olup bitenlerden bizleri haberdar eden gazetecilerimiz, zor şartlar altında, pek çok sıkıntıyı ve tehlikeyi göğüsleyerek, bizlere doğru ve tarafsız haberleri iletmeye çalışmaktadırlar. Bu görevlerin yerine getirilmesinde, gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması ve basın çalışanlarının haklarının evrensel standartlara kavuşturulması basına ve basın çalışanlarına daha da güç kazandıracaktır. Basın özgürlüğü, düşünce ve anlatım özgürlüğünü tamamlayan ve onun kullanılmasını sağlayan bir özgürlüktür. Basın, her zaman ve her koşulda, kamu yararını göz önünde bulundurarak, yansız ve ilkeli habercilik anlayışını benimsemeli, bir kamu görevini yerine getirmenin bilinciyle gazetecilerimiz ülke gerçeklerine, milli değerlere duyarlı olmalıdırlar. Basın çalışanlarının her zaman sorumluluklarını bireysel sorunlarından üstün tutma, mesleğinin taşıdığı önemin bilinciyle hareket etme anlayışından ödün vermeyeceklerine inanıyoruz. Bu duygularla tüm basın çalışanlarının '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."


CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.