1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Akaydın, Halk Kart'ta Usulsüzlük Davasında İfade Verdi
Başkan Akaydın, Halk Kartta Usulsüzlük Davasında İfade Verdi

Başkan Akaydın, Halk Kart'ta Usulsüzlük Davasında İfade Verdi

Antalya'da Halk Kart uygulamasıyla haksız kazanç sağlandığı iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

A+A-

Antalya'da Halk Kart uygulamasıyla haksız kazanç sağlandığı iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmada, hakkında 17 yıla kadar hapis cezası istenen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın da ifadesi alındı. Başkan Akaydın, Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal’ın hazırladığı iddianameyi hukuka ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı bulduğunu belirtti.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile CHP’li Belediye Meclis üyeleri ve A-Kent firma yöneticilerinin de yargılandığı davanın ilk duruşması, kimlik tespiti ile başladı. Haklarında ayrı ayrı 'İhaleye fesat karıştırma, irtikap ve edimin ifasına fesat karıştırma' suçlamalarıyla toplam 24 sanık mahkemede hazır bulundu. Esasa ilişkin bölüme geçilmeden önce sanık avukatları yargılamanın hukuka aykırı olduğunu belirterek durdurulmasını talep etti.

Talebin mahkeme heyetince reddinin ardından ilk ifadeyi Başkan Akaydın verdi. İhaleye fesat karıştırma ve irtikap suçlamasıyla yargılanan Akaydın, suçlamaları reddetti. Akaydın, ihaleye fesat karıştırma suçunun işlenmediğine dair mahkeme kararları olduğu halde, Savcı Osman Şanal’ın böyle bir iddianame hazırlamasını anlamadığını ifade etti.

Antalya gibi uygar bir kentte elektronik para toplama sisteminin mutlaka olması gerektiğinin altını çizen Akaydın, mahkeme başkanına, "Ben kimseye baskı veya tehditte bulunmadım. Ama 4 yıl boyunca da şunu söyledim; Elektronik para toplama sisteminden vazgeçilmesi ulaşımda kaos yaratır. Aktarma sisteminin vatandaş için olması gerekir. Öğrenci, öğretmen ve emeklilerin indirimden faydalanması için bu sistemin mutlaka olması gerekir. Açıktan para alımının önlenmesi gerekir.' Ben bunları söyledim. Sayın Savcı Şanal’ın baskı iddialarını kabul etmiyorum.” şeklinde ifade verdi.

Akaydın’ın ardından A-Kent firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Coşkun ve Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Acar'ın ifadeleri alındı. Daha sonra Mahkeme Başkanı Faris Özsoy, duruşmaya ara verdi. Adliyeden kalabalık bir grup tarafından uğurlanan Akaydın, duruşmanın öğleden sonraki kısmına ise katılmadı.

Dava, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na 15 Eylül 2011 tarihinde gönderilen isimsiz ihbar mektubuyla başlamıştı. Yapılan soruşturma neticesinde, Savcı Şanal'ın hazırladığı 289 sayfalık iddianamede, firmanın 22 Haziran 2011 ve 30 Haziran 2012 tarihleri arasında 5 milyon 484 bin 739 TL haksız kazanç elde ettiği ileri sürülmüştü.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.