1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Akyürek: Türkçe Olimpiyatları Dünya Kardeşliğine Katkı Sağlıyor
Başkan Akyürek: Türkçe Olimpiyatları Dünya Kardeşliğine Katkı Sağlıyor

Başkan Akyürek: Türkçe Olimpiyatları Dünya Kardeşliğine Katkı Sağlıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 6 Haziran 2013'te Konya ayağı yapılacak 11.

A+A-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 6 Haziran 2013'te Konya ayağı yapılacak 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na, hemşehrilerini ve çevre illerdeki bütün vatandaşları davet etti. Türkçe Olimpiyatları’nın dünya insanlık kültürüne katkı sağladığını belirten Akyürek, “Konya’da yaklaşık 30-35 bin insanımız bu olimpiyatları izliyor. Türkçe Olimpiyatları, adeta bir bayram havasının esmesine vesile oluyor.” dedi.

Atatürk Stadyumu’ndaki şölene 40 ülkeden öğrenciler halk oyunları, şarkı, şiir ve tiyatro oyunları sergileyecek. Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Meram, Karatay ve Selçuklu belediyeleri, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, MÜSİAD, ASKON, AKTİSAD ve TÜMSİAD destek veriyor. Türkçe Olimpiyatları’nın artık bir dünya markası olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, her yıl katılımcı ülke ve grup sayısının arttığını kaydetti: “Konya’nın bütün ilçelerinden, beldelerinden, köylerinden katılımlar oluyor. Yaklaşık 30-35 bin insanımız bu olimpiyatları izliyor. Özellikle emeği geçen öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, 140’tan fazla ülkeden gelen gönül elçilerini tebrik ediyorum. Kendilerine milletimiz adına şükranlarımı arz ediyorum.” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi olarak merkez ilçe belediyeleri, odalar ve çok sayıda sivil toplum kuruluşuyla Türkçe Olimpiyatları’na gönülden destek verdiklerini ifade eden Akyürek, “Çünkü Türkçe Olimpiyatları’nın şehir kültürüne, ülke kültürüne, dünya insanlık kültürüne katkı yaptığını biliyoruz. Büyükşehir Belediyemiz'in, ilçe belediyelerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle yapılacak ve öğretmenlerimizin gayretleriyle düzenlenecek olan, 140’tan fazla ülkeden gönül elçilerinin geleceği bu büyük organizasyonun, şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.


2003 yılından beri düzenlenen Türkçe Olimpiyatları, bu yıl 1-16 Haziran tarihleri arasında yapılacak. 140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katılacağı olimpiyatlar kapsamında Türkiye genelinde 55 il ve 99 sahnede gösteriler olacak. Öğrenciler, 19 kategoride hünerlerini sergileyecek. CİHAN

Başkan Akyürek: Türkçe Olimpiyatları dünya kardeşliğine katkı sağlıyor

Başkan Akyürek: Türkçe Olimpiyatları dünya kardeşliğine katkı sağlıyor

Başkan Akyürek: Türkçe Olimpiyatları dünya kardeşliğine katkı sağlıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.