1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Alaydın: Bitlis, Yeniden İnşa Ediliyor
Başkan Alaydın: Bitlis, Yeniden İnşa Ediliyor

Başkan Alaydın: Bitlis, Yeniden İnşa Ediliyor

Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, hazırladıkları projelerle yeniden inşa edecekleri Bitlis'in büyük bir atılım yapacağını söyledi. Gazetecilerle sabah k...

A+A-

Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, hazırladıkları projelerle yeniden inşa edecekleri Bitlis'in büyük bir atılım yapacağını söyledi.

Gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya gelen Başkan Alaydın, Bitlis'e dair projelerini anlattı. Alaydın, "Bitlis, yorucu bir kış ayından geçti. 50 yılın en şiddetli kışını yaşadık. Kış ayıyla Türkiye’nin ve dünyanın gündemine oturduk. 13 metreye yakın kar gördük. Bütün bunlara rağmen Bitlis için hep beraber çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

'Bitlis Deresi Islah Projesi' ile 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında yapılacak çalışmalarla, Bitlis’in istenen konuma geleceğini dile getiren Fehmi Alaydın, bu projelerle ilin tarihi siluetinin, köprülerinin, hanlarının ve hamamlarının ortaya çıkarılacağını söyledi. Bitlis'te, uzun yıllardır sorun haline gelen dere ıslahına da değinen Alaydın, şunları ifade etti:

"Dere ıslah çalışmasının ihalesi yapıldı. Arap Köprüsü ile Hersan Köprüsü'nün bulunduğu alanda, kısmen duvar çalışmalarının bir kısmı yapıldı, bir kısmında da çalışmalar devam ediyor. Hersan Köprüsü'yle, Hanedan Oteli’nin bulunduğu alana kadar istimlak problemi yok. Bu kısmın 2012 yılının sonuna kadar ıslah edileceğini düşünüyoruz. Ayrıca, bu yıl sonuna kadar TOKİ’nin ilimizde yapacağı ticaret merkezi, konut, bürolar da Bitlis’e ayrı bir konum kazandıracak. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla, çarşı merkezindeki esnafla, iş yerini takas yapacağız. Ardından iş yerlerinin yıkımına ve dere ıslahına başlayacağız. Çarşı merkezinde 19 kamu kurumu var. Bunları merkezden çıkaracağız. 2013 yılının haziran ayına kadar dere ıslahını ve yıkımı bitirmiş olacağımıza inanıyorum. Dere ıslahı, kentsel dönüşüm, içme suyu ve kanalizasyon, TOKİ konutları, bilgi evleri, hal binası, ticaret merkezi ve alışveriş merkezi projeleriyle, Bitlis için atılım yılı olacak.”

Ayrıca, TOKİ’nin, Bitlis’te yaklaşık bin konut yapacağını anlatan Alaydın, bu konutların tamamlanmasının dere ıslahı ve kentsel dönüşüm projelerine büyük kolaylık sağlayacağını ve Bitlis’te şimdiye kadar yapılan mevcut TOKİ sayısı kadar yeni konut yapılacağını belirtti. Göreve geldikleri günden bu yana altyapıyla ilgili ciddi bir çalışma yaptıklarını ve bu kapsamda içme suyu ve kanalizasyon projelerini tamamladıklarını kaydeden Alaydın, çalışmalar kapsamında hazırlanan projeyi İller Bankası’yla yaptıklarını belirtti.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’NE ÖNEM VERİYORUZ”

'Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ayrı bir önem verdiklerini söyleyen Alaydın, proje kapsamında Hüsrevpaşa Mahallesi’ndeki tekli ve 5 katlı konutlarda yaşayan birçok vatandaşın sıkıntısını çözdüklerini ifade etti. Alaydın, bazı vatandaşlarla bir takım sıkıntılar olduğunu, onu da en yakın zamanda çözeceklerini ve bakanlar kurulundan çıkacak kamulaştırma kanunuyla buraları yıkıp tekrar inşa etmek için işe koyulacaklarını söyledi. Projelerin yavaş yavaş hayata geçmeye başladığını kaydeden Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne olursa olsun 5 katlı ve tek katlı konutların bulunduğu alanda bu işi yapacağız. Tekli konutlardan da evlerini veren birçok vatandaş var. Bu, gönüllülük esasına dayanan bir proje. Bu projeyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bir çalışması var. Bu konunun çözümü için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Vatandaşın yeni binalara kavuşmasını sağlamak için çaba gösteriyoruz. Bu kapsamda TOKİ’de Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Öte yandan, 2011 yılında çıkarılan Torba Yasa'dan faydalanarak, belediyenin Sosyal Güvenlik Kurumu'na, Emekli Sandığı'na ve vergi dairesine olan tüm borçlarımızı yapılandırdık. Bu anlamda Bitlis’te tarih yazdık diyebiliriz. Biriken borçlardan dolayı Bitlis Belediyesi’nin halka hizmet anlamında acizlik yaşadık. Çünkü içerde yıllardır birikmiş borç vardı. Bunları yapılandırdık. Ayrıca, bu yasayla 58 işçimizi başka kurumlara gönderdik. Yaptığımız emekliliklerle birlikte şu ana kadar 121 personelimizi emekliye ayırdık veya başka kurumlara gönderdik. Şu anda 51 işçimiz var. Ekonomik açıdan belediyeyi iyi bir yere getirdik. İşçilerin içerde kıdem tazminatları ve sosyal hakları vardı. Bunu borçlanarak ödedik."

Başkan Alaydın, önümüzdeki günlerde Bitlis'i ziyaret için AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin Bitlis’e geleceğini ve burada Bitlis milletvekilleriyle beraber hal binasının temel atma töreninin yanı sıra bir takım ziyaretlerde bulunacağını sözlerine ekledi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.