1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Başkan Demirel Kazakistan Karagandı Caz Orkestrası’nı Etimesgut'ta Ağırladı
Başkan Demirel Kazakistan Karagandı Caz Orkestrası’nı Etimesgutta Ağırladı

Başkan Demirel Kazakistan Karagandı Caz Orkestrası’nı Etimesgut'ta Ağırladı

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, konser için ilk kez Ankara'ya gelen Kazakistan Karagandı Caz Orkestrası’nı konser programı öncesinde Etimesgut’ta ağırladı.

A+A-

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, konser için ilk kez Ankara'ya gelen Kazakistan Karagandı Caz Orkestrası’nı konser programı öncesinde Etimesgut’ta ağırladı. Demirel, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve orkestra üyeleriyle önce Halk Ekmek Fabrikası’nda, öğle yemeğinde bir araya geldi, ardından konuklarını makamında ağırladı. Demirel; “Sizleri bizlerle, bizleri sizlerle buluşturarak kardeşliğimizi pekiştiren TÜRKSOY teşkilatına ve Genel Sekreterimiz Sayın Düsen Kaseinov’a teşekkür ederim” dedi.

Türk kültür ve sanatını tanıtmak, yaygınlaştırmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla her yıl Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’ni düzenlediklerini kaydeden Demirel, festivale Kazakistan Büyükelçiliği’nin de her yıl katılarak Kazak kültürünü en iyi şekilde sergilediğini söyledi. Demirel, Türk dünyasıyla ilişkilerin daha da geliştirilmesini istediklerini belirterek, bu amaçla TÜRKSOY ile işbirliği ve uyum içinde çalıştıklarını, bin yıllık güçlü bağları daha da güçlendirmek adına önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da Etimesgut Belediyesi’nin Türk kültürüne katkılarından övgü ile söz ederek, “Türk dünyası olarak, kardeşim ve Sayın Belediye Başkanımız Enver Demirel’e katkı ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi. Kaseinov, Demirel’e kazak geleneksel kıyafeti olan çapan giydirdi, yine geleneksel çalgılarından olan dombıra takdim etti. Orkestra üyeleri, okudukları ‘Sarı Gelin’ türküsünü Demirel’e hediye ettiler. Karagandı Caz Orkestrası, Etimesgut Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı(TÜRKSOY)’un katkılarıyla Ankara’dan sonra Eskişehir’de de konser verecek. CİHAN

Başkan Demirel Kazakistan Karagandı Caz Orkestrası’nı Etimesgut'ta ağırladı

Başkan Demirel Kazakistan Karagandı Caz Orkestrası’nı Etimesgut'ta ağırladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.