1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Başkan Genç: Canik'i Yılda 15 Milyon Kişi Ziyaret Ediyor
Başkan Genç: Caniki Yılda 15 Milyon Kişi Ziyaret Ediyor

Başkan Genç: Canik'i Yılda 15 Milyon Kişi Ziyaret Ediyor

Samsun'un Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Canik yılda 15 milyon insanın ziyaret ettiği, Türkiye'nin gözbebeği olan bir cazibe merkezi haline geldi.

A+A-

Samsun'un Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Canik yılda 15 milyon insanın ziyaret ettiği, Türkiye'nin gözbebeği olan bir cazibe merkezi haline geldi." dedi. 2. ASKON İş Geliştirme Buluşması, İstanbul Wow Otel ve Kongre Merkezi'nde başladı. 1-2 Haziran 2013 tarihlerinde devam edecek programın açılışına Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Başkan Genç, Başkan Yardımcısı Selçuk Kemeröz, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, Samsun Şube Başkanı İrfan Şenocak ve üyeler katıldı.

ASKON'un 3 binin üzerindeki üyesiyle yurtiçi ve yurtdışı iş dünyasından 10 bin katılımcının biraraya geldiği buluşmaın ilk gününde Borsa İstanbul'un ASKON işbirliğiyle düzenlediği "Borsa İstanbul" paneline katılan Genç, Bakan Yardımcısı Sever, Genel Başkan Koca, Şube Başkanı Şenocak ve Samsun heyetiyle de görüşmelerde bulundu. ASKON'a üye firmaların yurtiçi ve yurtdışı ziyaretçilerle buluştuğu standları da gezen Başkan Osman Genç, Samsun'un eskiden bir kültür ve ticaret merkezi olduğuna işaret ederek, şehrin geleceğinin geleceğinde gizli olduğunu vurguladı. Samsun'un zamanında İkinci İstanbul görevini gördüğünü ifade eden Başkan Genç, başta üniversite olmak üzere kültür, eğitim, ticaret ve alışveriş merkezleri yatırımları ile Samsun'u yeniden eski kimliğine kavuşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından üç yıl üst üste ödüllendirildiklerini hatırlatan Başkan Osman Genç, "Canik'te eğitimden sağlığa, spordan kültüre ve ticarete kadar dokuz yılda toplam 2,5 milyar liralık yatırım yapılmasını sağladık. Bunun sonucunda 5 binden fazla insanımıza iş ve aş kapısı açıldı." şeklinde konuştu. İlçenin nüfusunun dokuz yılda yüzde 52 arttığını ve bunun bir rekor olduğunu vurgulayan Genç, "Belediyecilik yerelle evrenseli, tarihle bugünü eşzamanlı kucaklayabilmektir. Belediye başkanlığı yapan kişilerin bilgiyi, finansı, insanı, zamanı ve iletişimi iyi yönetmesi gerekir. 21. yüzyıl, şehirlerin yüzyılı olacak; yani bu yüzyıl bilgi çağı. Biz bilgiyi yönetiyoruz. Hedefimiz mutlu toplum ve mutlu şehir." dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.