1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Genç: Oyun Aynı, Milletin Sağduyusuna Güveniyoruz
Başkan Genç: Oyun Aynı, Milletin Sağduyusuna Güveniyoruz

Başkan Genç: Oyun Aynı, Milletin Sağduyusuna Güveniyoruz

İstanbul Taksim'de başlayan Gezi Park’ı eylemleri, Samsun Canik Belediyesi müdürler toplantısı gündemine de girdi.

A+A-

İstanbul Taksim'de başlayan Gezi Park’ı eylemleri, Samsun Canik Belediyesi müdürler toplantısı gündemine de girdi. Toplantıda yapılan protesto eylemleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, siyasetin gençlerin sokağa dökülerek pirim yapmaya çalışmak olmadığını söyledi. Milletin kardeşliğine, birlik ve beraberliğine inandıklarının altını çizen Başkan Genç, halkın da sağduyusuna güvendiklerini kaydetti.

Canik Belediyesi haftalık müdürler toplantısı, yeni hizmet binasında yapıldı. Başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin katıldığı toplantıya katılan Başkan Osman Genç, önceki gün Samsun’a da sıçrayan ve çatışmaya dönüşen Gezi Parkı protesto eylemlerini eleştirdi. Bu tür oyunların Türkiye’de daha önce de sahnelendiğini hatırlatan Başkan Genç, “Bu konuda tecrübeliyiz. Türkiye her geçen gün büyüyor. Bunu istemeyenler yeniden ortaya çıktı. Demokrasiyi hiçe sayıp, sandık yerine, kendilerini halktan daha güçlü sanan bu darbeci zihniyet tıpkı 2001 yılında olduğu gibi yeniden sahneye çıkmıştır." dedi.

İDEOLOJİK DAVRANILIYOR

Kapı kapı dolaşıp borç isteyen değil, bölgesinde söz sahibi olup gündemi belirleyen bir Türkiye haline gelindiğine dikkat çeken Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Başbakanımız idaresindeki Türkiye'de sağlık, eğitim, ekonomi, ulaşım alanında çok önemli gelişmeler yaşandı. Ancak bütün bunlara rağmen sandıkla başa gelemeyen darbeci zihniyetler bugün yeniden hortlamaya çalışmaktadır. İstanbul Taksim'de yaşanan, iş başındaki hükümeti yıkmaya ve yıpratmaya yönelik yapılan eylemler provokeden başka bir şey değildir. Bütün bu eylemler ideolojik davranmaktır. Bunu milletimiz çok iyi biliyor." diye konuştu.

DARBE DÖNEMİ BİTTİ

Darbe döneminin kapandığının altını çizen Başkan Genç, “Hükümetimizin yaptığı her eser geleceğe dikilen bir fidandır. Türkiye'yi sevmek 3. boğaz köprüsünü yapmak, her şehre üniversite kazandırmak, insanlarımızı hastane kuyruklarından kurtarmak, ülkeyi hızlı trenlerle ve duble yollarla donatmaktır. Ancak bunların Türkiye'yi, insanlarını sevmek gibi bir dertleri yok. Bugün sahneye çıkanlar 30 yıldır süren kan ve gözyaşını bitirmek istemeyenlerdir. Kan ve gözyaşından, çatışmadan medet umanlardır. Bugün sahneye çıkanlar Türkiye'nin ileri gitmesini istemeyen darbeci zihniyettir." şeklinde konuştu.

SAMSUN HALKI SAĞDUYULUDUR

"Bizler milletimizin sağduyusuna, kardeşliğine, birlik ve beraberliğine inanıyoruz.” diyen Başkan genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Taksim'de başlayıp diğer illerde cereyan eden sözde Gezi Park eylemleri, Türkiye'nin geldiği noktayı çekemeyenlerin oyunudur. Provoke siyaseti güdenlerin işidir. Biz bu oyunları daha önce izledik. Demokrasiden ve özgürlükten bahsedilen ülkemizde yapılan eylemlerde bir şeyleri kırarak, dökerek çözüm bulamazsınız. Kurtuluş Savaşı'nın meşalesinin yakıldığı Samsun'da birlik ve beraberlik daima ön planda olmuştur. Samsun halkı sağduyu sahibidir, biz halkımıza güveniyoruz. Türkiye'mizin 2071 hedefine doğru, hiçbir engele takılmadan büyümeye, dünya markası olmaya devam edeceği inancını taşıyoruz." CİHAN

Başkan Genç: Oyun aynı, milletin sağduyusuna güveniyoruz

Başkan Genç: Oyun aynı, milletin sağduyusuna güveniyoruz

Başkan Genç: Oyun aynı, milletin sağduyusuna güveniyoruz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.