1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Başkan Korkut, Nikâhını Kıydığı Çifte Bayrak Verip Mitinge Davet Etti
Başkan Korkut, Nikâhını Kıydığı Çifte Bayrak Verip Mitinge Davet Etti

Başkan Korkut, Nikâhını Kıydığı Çifte Bayrak Verip Mitinge Davet Etti

Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın pazar günü yapacağı “Milli İradeye Saygı” mitingi öncesinde nikahını kıydığı çiftlere Türk bayrağı hediye ederek, mitinge davet etti.

A+A-

Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın pazar günü yapacağı “Milli İradeye Saygı” mitingi öncesinde nikahını kıydığı çiftlere Türk bayrağı hediye ederek, mitinge davet etti. Korkut ayrıca esnafı ziyaret ederek vatandaşları mitinge katılmaya çağırdı.

Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, Başbakan'ın mitinginin milli iradenin göstergesi olduğunu ve Erzurumluların hükümete, demokrasiye ve sandığa sahip çıkmaları adına önemli olduğunu belirterek,"Küresel soygunculara, faiz lobisine karşı Dadaşın, Erzurumlu'nun duruşunu ortaya koymalıyız. Her mitingin özelliği vardır, ama bunun önemi ayrı.” dedi.

Gezi eylemlerinin Türkiye’nin geldiği noktadan rahatsızlık duyan gizli mahfillerin tuzağı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Korkut, bu nedenle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı “Milli İradeye Saygı” mitinginin önem taşıdığını vurguladı. Nikahını kıydığı Sümeyye Yakar ve Ömer Bulut çiftine Türk bayrağı hediye edip mitinge davet eden Korkut," “Bayrağınızı evinize asacaksınız. Başbakanımızın ricasını yerine getireceksiniz ve ardından da pazar günü akşam mitingimize geleceksiniz. Bunu önemle sizden rica ediyorum” dedi. Sümeyye ve Ömer Bulut çiftine 'En az üç çocuk' temennisiyle evlilik cüzdanını veren Ali Korkut, ardından Yakutiye ilçesinde apartman apartman gezerek bayrak dağıttı.

Bütün binaların kırmızı – beyaza bürüneceğini düşündüğünü, bu amaçla 30 bin bayrak dağıttıklarını söyleyen Ali Korkut, kapısını çaldığı vatandaşlara “Ülkemiz için büyük tuzaklar kuruluyor. Halkın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğunu göstermesinin bu defa ayrı bir önemi olduğunu bilmeliyiz. Küresel soygunculara, faiz lobisine, Türkiye’nin geldiği yerden rahatsızlık duydukları için içeriden ve dışarıdan oyun kuranlara karşı durmak için, Erzurum halkını “Milli İradeye Saygı” mitingine çağırıyoruz. Gelin Erzurumlu hemşehrilerim el birliği içerisinde bu kirli tuzakları kıralım, oyunları bozalım. Gün birlikte olmanın günüdür. Apartmanlarımızı, bayraklarla süsleyelim. Bunun AK Parti veya başka partili olmayla da bir ilgisi yok. Ülkemize oynanan oyunlara karşı durmak için Başbakanımıza destek verelim. Bu mesajı alacak olanlar, neyle karşı karşıya olduklarını, milletimizin uyanıklığını görsünler.” şeklinde konuştu.

Kahvehaneler ve apartman dairelerini dolaşarak Bayrak kanunu ölçülerine göre yapılmış Türk bayrağı hediye eden Ali Korkut, apartmanların bayraklarla süslenmesini isterken, vatandaşlardan da bir manisi olmayanları pazar günü akşam 17.00’da İstasyon Meydanı'nda buluşmaya çağırdı. Ali Korkut, “Gezi adıyla yola çıkan üç beş çapulcu milletin iradesinin üzerinde değildir. İstanbul, Ankara bunu ortaya koydu. Erzurum insanı da aynı kararlılıkla duruş sergileyecektir. Dün olduğu gibi, bugünde faiz lobileri gerekli tokadı yiyeceklerdir. Erzurum halkı Başbakanının yanında yer alarak bunu gösterecektir.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.