1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Ok, Yaban Hayvanları İçin Kent Ormanına Bayat Ekmek Bıraktı
Başkan Ok, Yaban Hayvanları İçin Kent Ormanına Bayat Ekmek Bıraktı

Başkan Ok, Yaban Hayvanları İçin Kent Ormanına Bayat Ekmek Bıraktı

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, bayat ekmek toplama kampanyası kapsamında toplanan ekmekleri kar sebebiyle yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanlarına verdi.

A+A-

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, bayat ekmek toplama kampanyası kapsamında toplanan ekmekleri kar sebebiyle yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanlarına verdi. Belediye ekipleri tarafından çuvallarla getirilen bayat ekmekler, karla kaplı kent ormanına bırakıldı.

        Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu ve İtfaiye Müdürü Vehbi Yörük ile bir grup belediye çalışanı, merkeze 10 kilometre uzaklıktaki kent ormanına yaban hayvanları için bayat ekmek bıraktı. Başkan Ok, geçtiğimiz eylül ayında başlatılan bayat ekmek toplama kampanyası çerçevesinde şehrin farklı noktalarına 100 ekmek kumbarası yerleştirdiklerini, bu sayede günde ortalama 160 kilogram ekmek toplandığını belirtti. Ok, "Ayda 5 tona yakın ekmek topluyoruz. Bu durum Balıkesir'de Türkiye'de ne kadar büyük oranda ekmeğin israf edildiğini gösteriyor. Bu çok üzücü bir durum. Keşke bunlar israf edilmesiydi de biz de toplamak zorunda kalmasaydık. İnşallah bu israflar azalır." dedi.

        Balıkesir halkına gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Başkan İsmail Ok, "Kar yağdığında böyle yerlere ekmek bırakıyoruz. Kalan diğer ekmekleri belediyi hayvan barınağında bulunan kedi ve köpeklere veriyoruz. Ayrıca şehir çöplüğü civarında bulunan başı boş köpeklere veriliyor." diye konuştu. Başkan Ok, özellikle kar yağışının yaşandığı günlerde doğaya ekmek bırakmaya devam edeceklerini vurguladı.

CİHAN

Başkan Ok, yaban hayvanları için kent ormanına bayat ekmek bıraktı

Başkan Ok, yaban hayvanları için kent ormanına bayat ekmek bıraktı

Başkan Ok, yaban hayvanları için kent ormanına bayat ekmek bıraktı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.