1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Başkan Ok: Projenin Engellenmesi İçin Gerekirse Tek Başıma Mücadele Ederim
Başkan Ok: Projenin Engellenmesi İçin Gerekirse Tek Başıma Mücadele Ederim

Başkan Ok: Projenin Engellenmesi İçin Gerekirse Tek Başıma Mücadele Ederim

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait 10 bin metrekarelik alana yapılacak otel inşaatıyla ilgili ihale şartnamesinde otel yerine AVM yapılabilir maddesinin de eklendiğini söyledi.

A+A-

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait 10 bin metrekarelik alana yapılacak otel inşaatıyla ilgili ihale şartnamesinde otel yerine AVM yapılabilir maddesinin de eklendiğini söyledi. Eski lunapark alanına AVM'nin engellenmesi için gerekirse tek başına mücadele edeceğini belirten Başkan Ok, esnaf odaları, Ticaret ve Sanayi Odası başkanlarını bu uygulamaya karşı çıkmaya çağırdı.

Belediye Başkanı Ok, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur'un, yıkılan hal binası ve eski lunapark alanına otel yapılmasına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Atatürk Parkı yanında bulunan alana AVM yapılması halinde küçük esnaf biteceğine dikkat çeken Başkan Ok, "Savcı ve polisi göreve çağırıyorum. Bu adrese teslim ihale engellenmeli." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur'un 'Hodri Meydan' üslubuyla kavgaya davet eder gibi açıklamasının kendilerinin üzdüğünü kaydeden Başkan Ok, "Başbakan, Cumhurbaşkanı herkesi evlerine çekilmeye çağırıyor, Edip Uğur 'Eski hal binası önünde Balıkesirlileri direnmeye çağırıyor. Buna ne gerek var, biz sizden yardım istemişiz. Şimdi ortalığı bulandırmaya çalışıyorsunuz." diye konuştu.

Eski lunapark alanına otel yapılmasıyla ilgili ihalenin yayınladığına işaret eden Belediye Başkanı İsmail Ok, 25 Haziran'da yapılacak ihale ile Atatürk Parkı'nın bitişiğindeki Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait 10 bin metrekarelik alana otel yerine alışveriş merkezi yapılmasına imkan sağlanacağını savundu.

İhale şartnamesini okuyan ve ihalenin adrese teslim olduğunu iddia eden Başkan Ok, "İhaleyle ilgili Cumhuriyet Savcıları ve polisi göreve çağırıyorum. Bütün kamuoyu buraya otel yapılacak zannediyor. Öyle bir ihale şartnamesi hazırlanmış ki şartnamenin 3. maddesine göre ihaleyi kazanan isterse burayı alışveriş merkezine çevirebilecek. Sözde otel inşaatı ihalesine çıkılıyor yeri alan firma burayı alış veriş merkezi yapabilecek. Otel bahane, AVM şahane. Cumhuriyet savcılarını, Balıkesir Emniyeti'ni göreve davet ediyorum. Balıkesir Belediyesi, Balıkesirspor olduğu zaman yüzlerce kolluk kuvveti ile burayı basanları göreve çağırıyorum. Bu yer sayın Vekili niye ilgilendiriyor, burası vekilin kendisine mi ait? Bunu biz söylesek anında kodese atarlar."
CİHAN

Başkan Ok: Projenin engellenmesi için gerekirse tek başıma mücadele ederim

Başkan Ok: Projenin engellenmesi için gerekirse tek başıma mücadele ederim

Başkan Ok: Projenin engellenmesi için gerekirse tek başıma mücadele ederim

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.