1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Başkan Orhan: Dört Yılda, 20 Yıla Bedel 20 Projeyi Hayata Geçirdik
Başkan Orhan: Dört Yılda, 20 Yıla Bedel 20 Projeyi Hayata Geçirdik

Başkan Orhan: Dört Yılda, 20 Yıla Bedel 20 Projeyi Hayata Geçirdik

Mersin'in Mut ilçesi Belediye Başkanı Murat Orhan, dört yılda 20 yıla bedel 20 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

A+A-

Mersin'in Mut ilçesi Belediye Başkanı Murat Orhan, dört yılda 20 yıla bedel 20 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Murat Orhan, ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Orhan, ilçeye 5 yeni 112 Acil Yardım ve Sağlık İstasyonu yapıldığını belirterek, 4 yılda aile ve çocukların rahat edebilecekleri 32 park yaptıklarını kaydetti.

Projelerin ya bitme aşamasına geldiğini ya da ihale aşamasında olduğunu kaydeden Orhan, "Şimdi çok büyük bir yatırım daha gerçekleştiriyoruz. İlçemize biyolojik atık su arıtma tesisi yapacağız. Projesinin 11,7 milyon TL bedelle ihalesi yapıldı. Yapılacak atık su arıtma tesisi, yaklaşık yüz bin nüfusun ihtiyacını karşılayacak kapasitede. 2 veya 3 ay içerisinde temellerini atacağız." diye konuştu.

Mut'un kanayan yarası olan Mut Deresi ıslah çalışmalarının devam ettiğini aktaran Orhan, "Mut Deresi ıslah çalışmalarını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Eylül ayının sonlarına doğru 2 bin 700 metrelik uzunlukta ıslah havzasının beton çalışmaları tamamlanacak. Beton çalışmasının ardından, çevre düzenlemesi, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, park, kamelya, bank ve aile çay bahçeleri ile ışıklandırma çalışmalarını yapacağız. Yine bu ıslah çalışmaları esnasında 2 yeni köprü yapacağız. Mevcut 2 köprünün de yenilenip, genişletilmesi konusunda projelerimiz olacak. Bu proje ile birlikte şehrimiz çok modern bir görünüm kazanacak" şeklinde konuştu.

Eğitim alanında da çok ciddi gayretler gösterdiklerini aktaran Başkan Orhan, "Ortaöğrenimle ilgili yurt sıkıntılarımız vardı. Milli Eğitim Bakanlığımız şu anda ilçemizde bir ortaöğrenim yurdunun inşaatını yaptırıyor. Biz de Türkiye'de nadir görülen bir ortak çalışma ile yurt yaptıracağız. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ve Mut Belediyesi işbirliğiyle ortaöğrenim yurdu yapılacak. Toplamda 4 milyon liranın üzerinde bir maliyet ve yarısını belediye olarak biz ödeyeceğiz." dedi.

MUT KAYISI FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

Bu yıl 40. kez düzenlenen Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivali çok renkli olacağını kaydeden Orhan, şunları kaydetti: "7–9 Haziran tarihleri arasındaki festival, Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda yapılacak. Ardından Şehir Stadyumu'nda ücretsiz halk konserleri verilecek. Üç gün boyunca çok sayıda sosyal etkinliklerle devam edecek. Türkiye’nin birçok ilinden davetliler festivalde olacak. Üç gün boyunca ilçemiz şenlik havasında festival kutlayacak ve Deniz, Sevcan Orhan, Özkan Özcan, Ferhat Göçer ve Mustafa Ceceli gibi sanatçılar sahne olacak." ifadesini kullandı.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.