1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Sarıgül: Üçüncü Köprü Kıtaları Birleştirdi Ancak Gönülleri Birleştiremedi
Başkan Sarıgül: Üçüncü Köprü Kıtaları Birleştirdi Ancak Gönülleri Birleştiremedi

Başkan Sarıgül: Üçüncü Köprü Kıtaları Birleştirdi Ancak Gönülleri Birleştiremedi

Şişli Belediye Başkanı ve Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri Mustafa Sarıgül, temeli atılan üçüncü boğaz köprüsüne verilen "Yavuz Sultan Selim" isminin, gönülleri birleştirmediğini söyledi.

A+A-

Şişli Belediye Başkanı ve Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri Mustafa Sarıgül, temeli atılan üçüncü boğaz köprüsüne verilen "Yavuz Sultan Selim" isminin, gönülleri birleştirmediğini söyledi. Sarıgül, "Bu köprü belki kıtaları birleştirecek ancak ne yazık ki gönülleri birleştirmekten uzak oldu. Köprülerin gönülleri de birleştirmesi lazım. İsmin bir kez daha gözden geçirilmesini ve gönülleri birleştiren, bütün siyasi partilerin biraraya gelip uzlaşacağı bir isimin verilmesini, bu mübarek cuma günü iktidardan rica ediyorum." dedi.

Başkan Sarıgül, Balıkesir'in İvrindi ilçesine bağlı Çobanlar köyünde cami açılışına katıldı. Caminin yapımına 30 bin liralık destekte bulunan Sarıgül, kalabalık bir toplulukla köye geldi. İçinde Sarıgül'ün bulunduğu helikopter, öğle saatlerinde bir tarlaya indi. Sarıgül ve beraberindekiler, köy girişinde kalabalık bir topluluk tarafından çiçeklerle karşılandı. Köylü kadınlarla sohbet eden Mustafa Sarıgül ve beraberindekiler, daha sonra meydana kadar yürüdü. Burada "Başbakan Sarıgül" sloganlarıyla karşılanan Sarıgül, kendisine gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldı.

Köy meydanında basın mensuplarının soruların cevaplandıran Sarıgül, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Dün aynı saatlerde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'in cenaze törenine katılmak için İslamköy'de olduğunu belirten Sarıgül, "Bugün de Çobanlar köyündeyiz. Önemli ve hayırlı bir iş için buradayız. Yurttaşlarımın hiçbir siyasi parti gözetmeden bize gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum. Dün İslamköy'de, bugün de Çobanlar'da ışığı gördüm. Bu sevgi ve ilgiye lâyık olmaya çalışacağım. İnşallah Allahım'ın bana verdiği bu gücü, hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden haktan yana, hukuktan yana, adalet duygusundan yana kullanmaya devam edeceğim." şeklinde konuştu.

Başkan Mustafa Sarıgül, CHP'ye katılıp katılmayacağı yönündeki bir soruya ise şu cevabı verdi: "Benim nereye gideceğime, ne yapacağıma TDH'de görev alan arkadaşlarım karar verir. TDH, sorumluluğunun bilinci içinde hareket eder. Bu hareket, bölen ve parçalayan olmaz. Bu hareket dün bütünleştirici olmuştur, yarın da bütünleştirici olacaktır. Bu amaçla Bismillah diyerek yola çıktık. Bu harekette başı açık da bizim, başı kapalı da bizim. Muharrem ayı da bizim, inşallah ramazan ayı da bizim."

Cami açılışında halka seslenen Sarıgül, "Camilerimiz bizim mutluluk bahçemiz, enerji kaynağımız. Camiler, Rabbimiz'e karşı dualarımızı en içten bir şekilde yerine getirdiğimiz kutsal mekanlarımız. Allahım, bizi camilerimizden de ezan seslerinden de inşallah geri koymaz." dedi.

Konuşmaların ardından Sarıgül, İvrindi İlçe Müftüsü Ali Refik Demirel ve Çobanlar Köyü Muhtarı Necati Albaş ile birlikte caminin açılış kurdelesini kesti. Ardından cuma namazını kılan Sarıgül, geldiği helikopterle İstanbul'a hareket etti. CİHAN

Başkan Sarıgül: Üçüncü köprü kıtaları birleştirdi ancak gönülleri birleştiremedi

Başkan Sarıgül: Üçüncü köprü kıtaları birleştirdi ancak gönülleri birleştiremedi

Başkan Sarıgül: Üçüncü köprü kıtaları birleştirdi ancak gönülleri birleştiremedi

Başkan Sarıgül: Üçüncü köprü kıtaları birleştirdi ancak gönülleri birleştiremedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.