1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Başkan Yıldırım: Türkiye Mozayiği Olan Mersin’de Diyalog Faaliyetleri Önemli
Başkan Yıldırım: Türkiye Mozayiği Olan Mersin’de Diyalog Faaliyetleri Önemli

Başkan Yıldırım: Türkiye Mozayiği Olan Mersin’de Diyalog Faaliyetleri Önemli

Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, küçük bir Türkiye mozayiği olan Mersin’de diyalog faaliyetlerinin önemli olduğunu belirtti. Mersin Kültürlerar...

A+A-

Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, küçük bir Türkiye mozayiği olan Mersin’de diyalog faaliyetlerinin önemli olduğunu belirtti.

Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Merkezi (MEKADİM) üyeleri, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yıldırım, Mersin'in 'küçük bir Türkiye' olduğuna vurgu yaparak, bu tür diyalog faaliyetlerinin önemli olduğunu söyledi.

Bu nedenle derneğe çalışmalarında, belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Yıldırım, “MEKADİM yeni kurulmuş bir dernek, kurucu başkan ve üyeleri aramızdalar. Böylesine bir derneğin büyütülerek yaşatılması hepimizin hedefi olmalıdır. Mersin, asırlardır medeniyetlerin hoşgörüsüne katkı sağlamıştır. Hristiyan, Müslüman ve Yahudilerin bir arada mezarlığının olması bunun en büyük kanıtıdır.” diye konuştu.

Dernek Başkanı Sebahattin Batmaz ise dernek hakkında bilgi verdi. Derneklerinin kurucularının farklı inanç mensupları olduğunu ifade eden Batmaz, şöyle devam etti: “Kurucular farklılıklarını karşılıklı saygı ve onur çerçevesinde ele almaktadırlar. Diyalog ortamının temel güvencesi, birbirinin kutsal değerlerine saygıdır. Bu bağlamda taraflar her türlü suçlama, yargılama ve mahkûm edici davranışlardan kaçınmaktadırlar.”

Dernek Başkan Yardımcısı Av. Dr. Erdoğan Günal, Mehmet Başyurt, Ali Şükrü Nephanoğlu, Okan Atasever ve Genel Sekreter İsmail Elmacı’nın da yer aldığı ziyaret sonrası Başkan Yıldırım’a plaket verildi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.