1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Başkan Yılmaz Abd’li Konuklarını Ağırladı
Başkan Yılmaz Abd’li Konuklarını Ağırladı

Başkan Yılmaz Abd’li Konuklarını Ağırladı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ABD’nin Arkansas eyaletinden gelen heyeti makamında ağırladı.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ABD’nin Arkansas eyaletinden gelen heyeti makamında ağırladı.

Samsun’un kardeş şehri olan Little Rock şehrinin başkentlik yaptığı Arkansas eyaletinden gelen ve içlerinde senatör ve milletvekillerinin de bulunduğu misafirler Yılmaz’ın konuğu oldu. Ziyaret sırasında söz alan Arkansas Eyalet Senatörü Ronald Caldwell, Samsun’a gelmeden önce böyle gelişmiş bir şehirle karşılaşmayı beklemediğini belirterek, “Sayın Başkan sizi gerçekten kutluyorum. Burası tahminlerimin ötesinde modern, gelişmiş ve güzel bir kent. Burada yaptıklarınız ve hayata geçirdiğiniz projeler oldukça çarpıcı. ABD’ye döndüğüm zaman herkese Türkiye’nin ve Samsun’un güzelliklerinden bahsedeceğim.” diye konuştu.

Arkansas eyaletinden gelen misafirlerini konuk etmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, “Samsun için söylediğiniz güzel şeyler için teşekkür ederim. Aslında sadece Samsun'da değil tüm Türkiye’de son 10 yıldır baş döndürücü bir gelişim ve değişim süreci yaşanıyor. Hızlı büyüyor ve hızlı değişiyoruz. İnanın belki bundan 10 yıl sonra Samsun’a geldiğinizde yine çok farklı ve değişmiş bir kentle karşılaşabilirsiniz. Büyük bir hizmet ve büyüme yarışının hiç durmadan koşan sporcuları gibiyiz ve hızımızı da her geçen yıl artırmayı hedefliyoruz.” dedi. Yılmaz konuklarına Samsun’la ilgili bazı bilgiler aktardıktan sonra karşılıklı olarak hediyeler verildi.

Ziyarete eski Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu da katılırken ABD’li heyet şu isimlerden oluştu: Ronald Caldwell (Arkansas Eyalet Senatörü) ve eşi Brenda Caldwell, Ann Cornwell (Arkansas Senatosu Genel Sekreteri), George McGill (Arkansas Eyalet Milletvekili), Deborah Thompson Ferguson (Arkansas Eyalet Milletvekili), Edgar Scott Ferguson (Milletvekili Eşi), Carol Gordon (Milletvekili eşi), Deborah Wyatt (Senato bürokratı), Abdulrasit Avşar ve Mehmet Ulupınar. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.