1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Başkan Yılmaz: Büyükşehir Yasası İle Sorumluluğumuz Arttı
Başkan Yılmaz: Büyükşehir Yasası İle Sorumluluğumuz Arttı

Başkan Yılmaz: Büyükşehir Yasası İle Sorumluluğumuz Arttı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 6360 Sayılı Kanun ile Büyükşehir kavramı ve kapsamının genişlediğini belirterek, “Artık büyükşehir o ilin ilçeleri de dahil bütün sınırlarını kapsar hale geldi.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 6360 Sayılı Kanun ile Büyükşehir kavramı ve kapsamının genişlediğini belirterek, “Artık büyükşehir o ilin ilçeleri de dahil bütün sınırlarını kapsar hale geldi. Dolayısıyla önümüzdeki süreç ile ilgili sorumluluğumuz arttı." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, siyasetçi, iş adamı, sanayici ve kanaat önderleri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Sevgi Cafe Restaurant’taki kahvaltıya AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Samsun Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Zeki Murzioğlu, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, iş adamları ve sanayiciler katıldı. Başkan Yılmaz kahvaltı sonrasında yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Samsun’un Türkiye’deki kalkınma iddiası taşıyan şehirlerinden olduğunu ve yeni kabul edilen 6360 Sayılı Kanun ile Büyükşehir kavramı ve kapsamının genişlediğini dile getiren Yılmaz, “Artık büyükşehir o ilin ilçeleri de dahil bütün sınırlarını kapsar hale geldi. İnşallah hükümetimizin bu kararına layık hizmetleri tüm bu sınırlar içerisindeki birimlere götürürüz ve hizmetlerle ilgili beklentileri yerine getiririz. Dolayısıyla önümüzdeki süreç ile ilgili sorumluluğumuz arttı. Bununla beraber organizasyon şeklimizde değişecek, yani belediye örgütlenmesi ve organizasyon yapısında da radikal değişimler olacak. Örneğin artık Samsun’da tek bir meclis olacak. Eskisi gibi İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi gibi iki ayrı meclis olmayacak.” dedi.

Samsun’un son 10 yıl içerisinde yapılan özelleştirme çalışmalarında başarılı sonuçlar aldığına değinen Yılmaz, daha öncesinde devlet tarafından yapılan ve işletilen bakır ve gübre fabrikaları gibi tesislerin özelleştirildiğini kaydetti. Fabrikaların özelleştirme sonrası neredeyse tamamen yıkılıp daha modern ve çağdaş bir anlayışla yeniden yapıldığını hatırlatan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun Limanı neredeyse yıkılıp tamamen yenilendi. Hiç farkında değiliz ama içine girip baktığınızda limandaki o eski hangarlar, depolar falan hepsi gitti. Yepyeni bir stok anlayışı, yepyeni bir konteyner depolama alanı gelişti orada. Bu ve diğer özel limanlarda 2012 yılı içerisinde aşağı yukarı 10 milyon tonun üzerinde elleçleme yapıldı. Dolayısıyla özelleştirmenin Samsun ticari hayatı ve işletme anlayışına getirdiği önemli yeni kazanımlar olduğu görülüyor.” diye konuştu.
Samsun’un önemli kazanımlarından birisinin de Gelemen’de oluşmaya başlayan Gıda Organize Sanayi Bölgesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, bunun yanı sıra Tekkeköy’de hayata geçecek olan Lojistik Organize Sanayi Bölgesi’nin çok ciddi kazanımları olacağını belirtti.

Son iki yıl içerisinde spor altyapısında inanılmaz hamleler olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Burada Gençlik ve spor Bakanımızın büyük katkıları var. Hepinizin bildiği gibi 7500 kişilik koskoca bir spor arenası Tekkeköy’de bitmek üzere. Burada mart ayında yapılacak olan sportif bir organizasyona ev sahipliği yapacağız inşallah. Bakanımız inşaatın hızlandırılması yönüyle Sayın valimizi ve il başkanımızı arayıp talimat vermiş. Bizde bununla ilgili inşaatı yapan firmayı sıkıştırıp işi hızlandırmaya çalışıyoruz. İnşallah mart ayında herkesin gözünü kamaştıracak bir azamet ve güzellikteki bu eseri hep beraber göreceğiz. Bu tesisin hemen yanına yapılacak olan 35 bin kişilik Stadyum Samsun’un temelini de önümüzdeki günlerde atacağız. Yine uzun yıllardır Samsun’da ihtiyacı duyulan ve Batıpark’da Doğupark’da çadırlar içerisinde ihtiyacı karşılamaya çalıştığımız ve şehrimize bir kasaba havası görüntüsü veren canımızı sıkan bir olaydan da kurtuluyoruz. Fuar ve kongre merkezi inşaatını da nisan ayı içerisinde bitirip hizmete açacağız inşallah.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında kentsel dönüşüm ile ilgili düşüncelerini de dile getiren Yılmaz, “Biliyorsunuz benim de gerçekten çok önemsediğim kentsel dönüşüm programları var. Kentin eskimiş, yıpranmış dokularının yıkılarak yenilenmesi sürecinde vatandaşımızı da incitmeden, üzmeden hükümetimizin aldığı 6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası ile birlikte bu süreci işleteceğiz. Bu süreci eskinin yıkılıp yenisinin yapılması gözüyle değil, bizim ve gelecek kuşakların can ve mal güvenliğinin garanti altına alınması olarak gördüğümü bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum.” dedi.

Kahvaltının ardından Başkan Yılmaz misafirlerine bir sürpriz yaparak iç düzenlemeleri devam eden ve büyük oranda tamamlanan Kent Müzesi’nin son halini gezdirdi. Başkan Yılmaz yaklaşık yüzde 85 oranında tamamlanan çalışmalarla ilgili bilgi verirken Samsunluların müzede sergilenmek üzere getirecekleri ve Samsun tarihini yansıtacak eşyaların çok önemli olduğunu ve bu katkıyı beklediklerini dile getirdi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.