1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Başkan Zenbilci: Mhp Grubu Hizmetimizin Önünü Açmadı
Başkan Zenbilci: Mhp Grubu Hizmetimizin Önünü Açmadı

Başkan Zenbilci: Mhp Grubu Hizmetimizin Önünü Açmadı

Adana Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, istedikleri hizmetleri yapamadıklarını belirterek, bu konudaki en büyük sıkıntısının belediye meclisinin her şeye muhalefet anlayışı ve Büyükşehir Belediyesi'nin imar planlarını tamamlayamaması olduğunu söyl.

A+A-

Adana Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, istedikleri hizmetleri yapamadıklarını belirterek, bu konudaki en büyük sıkıntısının belediye meclisinin her şeye muhalefet anlayışı ve Büyükşehir Belediyesi'nin imar planlarını tamamlayamaması olduğunu söyledi.

        Kamuoyunda ve dost meclislerinde ‘Biz Ahmet Zenbilci’den Sofulu Belediye Başkanlığı döneminden daha başarılı çalışmalar bekliyorduk’ dendiğini aktaran Zenbilci, en büyük sıkıntısının belediye meclisinin olumlu olumsuz, doğru yanlış her şeye muhalefet etmesi olduğunu anlattı. Seçimlerde vatandaşın başkanlığı kendisine, meclisteki çoğunluğu ise MHP’ye verdiğini hatırlatan Başkan Zenbilci, “Bunların uyumlu çalışması çok önemli. Kullanacağım kredimi engelliyor. Belediye binasının 1.5 yıl içinde bitmesi gerekirdi. Ama meclis izin vermiyor. Her şeye muhalefet ediyorlar. Arkadaşlar muhalefeti yanlış algıladı. Yaptırmamak üzerine kurdukları muhalefetin yanlışı düzeltme anlamında olması gerektiğini kavrayamadılar. Belediye hizmet binasını ben cebime koymayacağım. Kültür merkezi yapılacak, park yapılacak engelliyorlar. Şehir yeni gelişiyor diye biz 16 tane çöp kamyonu istedik. 11 tane alacaksınız diyorlar. Arkadaş bizim 16 taneye ihtiyacımız var, olmaz dediler 11 tane kamyon almak zorunda kaldık. Arsamız var satacağız sattırmayız, kentsel dönüşüm yapacağız meclis üyesi milleti kışkırtıyor. Her hizmette elimizi ayağımız bağladılar.” diye konuştu.

        "3 MECLİS ÜYESİNİN AK PARTİ'YA KATILMASI ÖNÜMÜZÜ AÇTI"

        Yazın 3 meclis üyesinin kendi partilerinden istifa ederek AK Parti’ye geçmesinin ardından önlerinin açıldığını vurgulayan Ahmet Zenbilci, “Belediye hizmet binası ile ilgili 9 milyon lira kredi kullanacağız, ihalesini yaptık. 7 milyon lira kredi kullandık ilçedeki bütün yolların ihalesini yaptık. Büyük parkla ilgili ihalelere çıkacağız. Bir yıl içerisinde ilçenin yol probleminin yüzde 90’ını çözeceğiz.” ifadelerini kullandı.

        “Seçim geliyor başkan çalışmaya başladı’ şeklinde eleştiriler aldığını kaydeden Zenbilci, sözlerine şöyle devam etti: “Öyle değil, 3 -4 yıl MHP’li meclis üyeleri benim elimi kolumu bağladı. Bütün hizmetlerin önüne engel koydular. Siyasi endişelerle bunu yapıtlar. Bireysel olarak arkadaşla konuşuyoruz şu hizmeti yapacağız ne diyorsunuz dediğimizde tamam diyor, ama oylamaya gelince parti grup kararı alıyor bana söylediğinin tam tersi yönde oy kullanıyor. Yeni kurulmuş ilçeyiz, bir sürü sıkıntımız var, beldelerden gelen borçlar var. Ama çok şükür bunu aştık.”

        "BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ 3 YILDIR 25 BİNLİK PLANI YAPAMADI"

        İkinci sıkıntılarının ise büyükşehirle alakaları olduğunu vurgulayan Zenbilci, 3 yıldır belediyede imar planı tartışmasının sürdüğünü, ancak 25 binlik planın yapıldığını onunda tartışmalara neden olduğunu kaydetti. Şehirlerin gelişmesinin planlara bağlı olduğuna dikkat çeken Başkan Zenbilci, şu ifadeleri kullandı: “Hala ilçelerin 5 binlikleri yapılmadı. Siz planlarda yatırımcının, sanayicinin önünü açarsanız, konut yapacak olanlara imkan tanırsanız gelir senin bölgene yatırımını yapar. Ben İstanbul’dan 3 tane büyük firmayla bizzat görüştüm, geldiler incelediler, ‘tamam burada yatırım yapacağız’ dediler. Ancak 3,5 yıldır büyükşehirde 5 binlik kavgası, cami kavgası, yeşil alan kavgası var. Bunları aşamazsanız şehrin önü açılmıyor. İlçe belediyeleri büyük oranda büyükşehir belediyesine bağlı. Büyükşehir kendine ait hizmetleri yapmak ve planların önünü açmak zorunda, açarsa hizmet yapılır.”

        "PLANLAR OLMADIĞI İÇİN İLÇEYE YATIRIM GELMİYOR"

        Yeni bir ilçe olmanın avantajını meclisin tutumu ve büyükşehirdeki kavgalar nedeniyle yeterince kullanamadıklarını dile getiren Başkan Zenbilci, “İlçeye ikinci üniversite kurulacaktı, üniversiteler arası savaşa sahne oldu. Bilim ve Teknoloji Üniversitesi oraya gelse büyük yatırım alanı olacaktı. Üniversite yakınlarına onlarca yatırımcı yurt için bekliyor. Ama planlar olmayınca temel atamıyorlar. Ben mahalle aralarında sanayici, marangoz, PVC dükkanları istemiyorum. Ama onlara yer göstermem gerekir. Çöp depolama alanının yanında bir yer gösterdik. Oranın fizibilite çalışması yapmışlar ve yeri beğenmişler. 5 binlik plan olsun hemen inşaata başlayalım dediler ama plan ortada olmadığı için bunu da yapamadık." diye konuştu.

        Kamu yatırımları yönünden Sarıçam’ın iyi durumda olduğunu işaret eden Zenbilci şunları söyledi: “Yeni stadyum Koza Arena adıyla bizim bölgemize inşa edilecek. Sağlık kampüsüu de bize önemli katma değer katacak. TOKİ Buruk’ta 3 bin konut yapacak. Metro Sarıçam’ın içinden geçiyor. İlçemizin yeni bir Yüreğir yeni bir güney Seyhan olmaması için gerekli çalışmalar yapılmalı. Kentsel kirlilik olmaması için plan yapılmalı. Çukurova’daki gibi 20-30 katlı binalar olmasını istemiyorum. Meclis sorunu kalmadığı için bir yıl içinde Sarıçam’ın reel sorunlarını büyük oranda çözmüş olacağız." CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.