1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkanlığa geçiş için güçlü mesaj
Başkanlığa geçiş için güçlü mesaj

Başkanlığa geçiş için güçlü mesaj

65. Hükümet, ilk toplantısını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirdi. Beştepe’deki Bakanlar Kurulu, başkanlık sistemine geçiş yolunda iç ve dış kamuoyuna verilen en güçlü mesaj olarak değerlendirildi.

A+A-

Binali Yıldırım Başbakanlığı'ndaki 65. Hükümet, çalışma dönemine hızlı başlarken, bir ilki de gerçekleştirdi.

Önceki dönemden farklı olarak, ilk Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Beştepe'deki bu ilk toplantı, yeni dönemin kodları ile ilgili olarak iç ve dış kamuoyuna verilen en güçlü mesaj olarak değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 65. Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık etti. Cumhurbaşkanı olduktan sonra, ilk kez 19 Ocak 2015'te Bakanlar Kurulu'na başkanlık eden Erdoğan, dün yedinci kez Bakanlar Kurulu'na başkanlık yaptı. Başbakan Yıldırım tarafından önceki gün açıklanan yeni kabinenin ilk toplantısını dün Beştepe'de yapması, yeni dönemin uyum ve istişare ile öne çıkacağının mesajı olarak yorumlandı. Toplantının önemli gündem maddelerinden biri terörle mücadele oldu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iç ve dış terörle mücadelede gelinen son nokta hakkında bilgi verdi. Başta PKK ve DAEŞ olmak üzere, terör örgütlerine karşı alınan tedbirler masaya yatırıldı. AB ile müzakereler, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgesel meseleler ele alındı. Yeni hükümette de sözcülük görevini üstlenen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yaklaşık 5 saat 30 dakika süren toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, yeni anayasa konusunda şu mesajları verdi: "Yeni bir anayasa yapma mecburiyeti vardır. Bu talep ertelenemez, yok sayılamaz. Bütün diğer siyasi partiler de kendi görüşlerini getirsinler, masanın üstüne koysunlar. Bundan hiç kimse kaçamaz. Herhangi bir şekilde 'Biz görüşmeyiz' demek, kabul edilebilir bir şey değildir."

GÖREV DAĞILIMI YAPILDI
İlk Bakanlar Kurulu'nda, başbakan yardımcılarının sorumluluk alanları da belirlendi. Kurtulmuş, konuya ilişkin şu bilgileri verdi: Başbakan Yıldırım: MGK Genel Sekreterliği, MİT Müsteşarlığı, TOKİ, Türkiye Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Tanıtma Fonu Genel Sekreterliği. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli: SPK Başkanlığı, BDDK, TMSF. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası ve kamu bankaları. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş: Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak: Vakıflar Genel Müdürlüğü, AFAD ve TİKA. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT, Anadolu Ajansı ve RTÜK. CHP grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edilmesinin kabul edilemeyeceğini de vurgulayan Kurtulmuş, "Bu hakaretleri yapanlar ve seyirci kalanlar, bu yaptıklarının hesabını verirler" diye konuştu.

REFORM VE ATILIM
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 65. Hükümet'in başarılı çalışmalara imza atacağını söyledi. Kurtulmuş, "64. Hükümet'e reform hükümeti demiştik. Bu hükümete de bir reform ve atılım hükümeti demek daha doğru olur. Kaldığımız yerden, bundan sonraki atılacak büyük adımların da hesapları gayet iyi şekilde planlanarak, bu çalışmalar sürdürülecek" diye konuştu. Kurtulmuş, toplantıda yeni hükümetin programı üzerinde detaylı görüşmeler yapıldığını kaydetti.(Sabah)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.