1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Başkent'e müjde! Melih Gökçek açıkladı
Başkente müjde! Melih Gökçek açıkladı

Başkent'e müjde! Melih Gökçek açıkladı

Ankara'da daha önce en erken 22.00, en geç saat 23.00’de sona eren metroların sefer saatleri gençlerin isteği üzerine Melih Gökçek’in talimatıyla eskiden olduğu gibi gece 24.00’e alındı.

A+A-

Haber7.com'un haberine göre; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gençlerle Başkent’teki ulaşımı tartıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi konferans salonunda “Ulaşım ve Trafik Düzeni” başlıklı konferansta gençlerle buluşan Gökçek gençlerden gelen talebi değerlendirdi.

METRO SEFERLERİ UZATILDI!

Gençlerden gelen talep üzerine Ankara’da metro seferlerinin gece yarısına kadar uzatılması kararı alındı. Gökçek, “Metrolardaki sinyalizasyon sistemleri entegrasyon çalışmalarını yürüten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın talebi son sefer saatini 23.00’a çekmiştik. Ancak şimdi yeniden 24.00’a uzatılması talimatını veriyorum” dedi.

EGO Genel Müdürü BalamirGündoğdu da Twitter hesabından, “Gençlerden gelen talep üzerine Sayın Başkanımız Melih Gökçek’in talimatı ile metro seferleri gece saat 24’e alınmıştır” tweetini paylaştı. Yeni uygulama bugünden itibaren başlayacak.

SİNYALİZASYON İÇİN ERKENE ÇEKİLMİŞTİ

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü, 12 Mayıs 2014 tarihinde ‘sinyalizasyon sistemler entegrasyon çalışması’ yapılacağını duyurmuş ve metrolardaki son tren hareket saatlerinde düzenlemeye gitmişti.

Metro istasyonlarına ise, “Yolcu aktarmasız, hızlı ve konforlu bir tren işletmesinin sağlanabilmesi için Ankara metrosu hatlarında sinyalizasyon sistemler entegrasyon çalışmaları yapılacaktır. Yılsonuna kadar devam edecek çalışmaların tamamlanması amacıyla, 12 Mayıs 2014 tarihinden itibaren son tren hareket saatlerinde düzenlemeye gidilmiştir” duyurusu asılmıştı.

EN SON TREN 23.00’TE BİTİYORDU..

Yeni düzenlemeden önce Başkent’te son tren hareket saatleri OSB/Törekent istasyonundan Batıkent istasyonu yönüne saat 22.00, Batıkent istasyonundan OSB/Törekent istasyonu yönüne saat 23.00, Batıkent istasyonundan Kızılay istasyonu yönüne saat 22.30 Kızılay istasyonundan Batıkent istasyonu yönüne saat 23.00, Koru istasyonundan Kızılay istasyonu yönüne saat 22.30, Kızılay istasyonundan Koru istasyonu yönüne ise saat 23.00 olarak uygulanıyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.