1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkent'te Ortaköy Mezarlığı Defin İçin Hazırlanıyor
Başkentte Ortaköy Mezarlığı Defin İçin Hazırlanıyor

Başkent'te Ortaköy Mezarlığı Defin İçin Hazırlanıyor

Türkiye’nin en donanımlı mezarlığına sahip Ankara, artan nüfusuna paralel olarak ihtiyaca cevap verebilmek amacıyla Ortaköy Mezarlığı’nı devreye sokuyor..

A+A-

Türkiye’nin en donanımlı mezarlığına sahip Ankara, artan nüfusuna paralel olarak ihtiyaca cevap verebilmek amacıyla Ortaköy Mezarlığı’nı devreye sokuyor.

Ankara’da günde ortalama 30 defin işleminin yapıldığını ve büyük ağırlığın Karşıyaka Mezarlığı’nda olduğunu belirten Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürü Şükrü Çetin, Karşıyaka Mezarlığı’nın büyük oranda dolduğunu söyledi. Çetin, bu amaçla Mamak Ortaköy Bölgesi’ndeki mezarlığın hazırlıklarının son aşamaya geldiğini belirterek, Ortaköy Mezarlığı’nın da sosyal tesisler yönünden Karşıyaka’nın tıpa tıp aynısının olacağını ifade etti.

Ortaköy Mezarlığı’nda altyapıların tamamlandığını, 92 bin lahitin defin için hazır hale getirildiğini anlatan Şükrü Çetin, “Ortaköy Mezarlığı, modern cami, sosyal tesisleri, geniş yolları, otopark alanları, merkezi yayın sistemi ile şubat ayı başında defin işlemleri için hazır hale gelecek.” dedi.

        Başkent’te defin işlemlerinin yükünü taşıyan Türkiye’nin en gelişkin sosyal tesislerine sahip Karşıyaka Mezarlığı’nın bir eşi Mamak Ortaköy Bölgesi'nde hizmete hazırlanıyor. Ankaralılara en acı günlerinde hizmet vermek amacıyla inşa edilen sosyal ve dini tesislerin, cenaze sahiplerinin her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde düzenleneceğini hatırlatan Şükrü Çetin, Ortaköy’deki tesisin özelliklerini şöyle sıraladı: “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce inşa edilen Ortaköy Mezarlığı’nda döşemeden ısıtma ve mekanik havalandırma sistemine sahip, bin kişinin namaz kılabileceği bir cami inşaatı tamamlanmak üzere. Cami dışında 5 bin kişilik cemaatin namaz kılabileceği, kar, yağmur ve güneşe karşı üzeri özel çadır sistemiyle kapatılan korunaklı bir alanın inşaatında da son aşamaya gelindi. Cami altında 3 adet bayanlar, 3 adet baylar için gasilhane, 90 cenaze kapasiteli morg ünitesi, imam odaları, tabut depoları, personel odaları, cenaze levazımatçısı, çiçekçi ve cenaze sahiplerine ücretsiz çay ve poğaça ikramının yapılacağı bekleme salonu, özürlülerin de rahat abdest alabildiği abdesthaneler. Ayrıca cemaatin araçlarını rahatlıkla park edeceği otopark yeri bulunacak.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, diğer mezarlıklarda olduğu gibi, Ortaköy Mezarlığı’nda da en acı gününde vatandaşa hizmeti ön planda tutmayı hedeflediklerini vurgulayan Çetin, “Ortaköy Mezarlığı’nda altyapı çalışmalarının ardından çevre düzeni ve ağaçlandırma faaliyetlerine devam edeceğiz. Diğer mezarlık alanlarımızda olduğu gibi burada da hizmette kaliteyi en üst düzeye çıkararak, vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret edeceğiz.” diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.