1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Başkent'teki Yangınların Yarısı Tedbirsizlik Ve İhmalden Kaynaklanıyor
Başkentteki Yangınların Yarısı Tedbirsizlik Ve İhmalden Kaynaklanıyor

Başkent'teki Yangınların Yarısı Tedbirsizlik Ve İhmalden Kaynaklanıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Başkent'te geçen yıl meydana gelen yangınların yarıya yakınının tedbirsizlik ve ihmal sonucu çıktığını bildirdi.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Başkent'te geçen yıl meydana gelen yangınların yarıya yakınının tedbirsizlik ve ihmal sonucu çıktığını bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı; 2012 yılında 7 bin 923 yangına müdahale olmak üzere toplam 32 bin 883 olayda Başkentlilere yardımcı oldu. Ankara’da 2012 yılında toplam 7 bin 923 yangın meydana geldi. Bu yangınların 4 bin 472’si özellikle yaz aylarında açık alanlarda ot, saman, ekin ve çöplerin tutuşması sonucu yaşandı. İtfaiye Dairesi Başkanlığı verilerine göre, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi sonucu 7 bin 850 yangın kısmi hasarla atlatılırken, 73 yer ise tamamen yandı.

Verilere göre, yangınların meydana gelmesinde en önemli neden tedbirsizlik ve ihmal oldu. Geçen yıl meydana gelen toplam 7 bin 923 yangının yüzde 47’sini oluşturan 3 bin 741’i, tedbirsizlik ve ihmal sonucu atılan sigara ve kibritten kaynaklandı. Yangınların bin 857’si kundaklama sonucu, 1286’sı elektrik kontağı, 348’i baca tutuşması, 220’si ocak, soba, tandır ve kalorifer kazanındaki ateşin etrafa sıçraması, 122’si LPG tüp ve doğalgaz parlaması, 101’i akaryakıt parlamasından çıktı. 248 yangın ise değişik nedenlerden meydana geldi.

4 BİN 472 YANGIN ÇÖP VE EKİN ALANLARINDA ÇIKTI

Ankara’da 2012 yılında meydana gelen toplam 7 bin 923 yangının 4 bin 472’si çoğunlukla yaz aylarında ot, saman, çöp ve ekin alanlarında gerçekleşti. Bin 643 yangın özel konutlar ve kamuya ait binalarda yaşanırken, 676 yangın motorlu araçlarda, 410 yangın atölye ve imalathanelerde, 113 yangın odunluk ve kömürlüklerde, 96 yangın orman ve fidanlıklarda, 513 yangın da diğer farklı ortamlarda çıktı.

Darda kalan vatandaşların imdadına anında yetişen Ankara İtfaiyesi, yıl boyunca vatandaşlardan gelen toplam 11 bin 131 yardım talebine cevap verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri yıl boyunca; soba, kalorifer, kazan, kombi olmak üzere toplam 9 bin 413 baca temizliği gerçekleştirdi. 396 su baskını, 17 göçük olayına müdahale eden itfaiye ekipleri, 196 olayda asansörde mahsur kalanları kurtarırken, 200 olayda da kilitli kalan kapıları açtı, 128 intihara teşebbüs olayında kurtarma önlemi aldı. İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri vatandaşlardan gelen talep üzerine130 bayrak ipi takma, indirme işlemi ile 651 farklı konuda daha vatandaşların talebine cevap vermeye çalıştı.

Araç kazalarında yaralıları kurtarma, göçüklerde enkaz kaldırma ve kurtarma faaliyetlerinde özel ekip ve ekipmana sahip olan Ankara İtfaiyesi, Başkent’te bir yıl süresince yaşanan bin 14 trafik kazasına müdahale ederek, yaralıların yardımına koştu. Ankara İtfaiyesi’nin diğer uzman ekibi Su Altı Kurtarma Timi de kent içi ve kent dışındaki göl, gölet, su birikintilerinde meydana gelen boğulma olaylarında 19 cesedin bulunup çıkarılmasını sağladı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Dairesi Başkanlığı, 2012 yılında eğitim faaliyetlerine de devam etti. Eğitim yılı boyunca ilk, orta ve liselerde düzenlenen 84 seminer ve tatbikatta teorik ve pratik deneyimlerini öğrencilere aktardı. Ankara İtfaiyesi ayrıca kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşların personeli için düzenlediği 33 seminer ve kamuya açık yapılan 49 konferans ile Ankaralıları yangınla mücadele konusunda bilgilendirdi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Dairesi Başkanlığı denetim hizmeti kapsamında 9 bin 532 işyeri denetimi, 3 bin 232 iskan denetimi, 845’i proje onayı, 10’u da bilgilendirme niteliğinde olmak üzere toplam 13 bin 663 faaliyet gerçekleştirdi. CİHAN

Başkent'teki yangınların yarısı tedbirsizlik ve ihmalden kaynaklanıyor

Başkent'teki yangınların yarısı tedbirsizlik ve ihmalden kaynaklanıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.