1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Başsavcıyız’ Diyerek Dolandırıcılıkyapan 2 Kişi Suçüstü Yakalandı
Başsavcıyız’ Diyerek Dolandırıcılıkyapan 2 Kişi Suçüstü Yakalandı

'Başsavcıyız’ Diyerek Dolandırıcılıkyapan 2 Kişi Suçüstü Yakalandı

İzmir'de, telefonla aradıkları S.C. (58) adlı yaşlı bayanı, kendilerini ‘Cumhuriyet Başsavcısı’ olarak tanıtarak 85 bin lira dolandırdıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

A+A-

İzmir'de, telefonla aradıkları S.C. (58) adlı yaşlı bayanı, kendilerini ‘Cumhuriyet Başsavcısı’ olarak tanıtarak 85 bin lira dolandırdıkları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, yaşlı kadını, "Terör örgütü senin adına 28 ayrı telefon hattı çıkardı. Banka hesaplarını kullanacağız" diyerek kandırdıkları belirlendi. Polis zanlıları, mağdur vatandaş S.C.'yi ikince kez arayıp tekrar para istemeleri üzerine suçüstü yakaladı.

Telefonla konuştuğu kişilere 85 bin lirasını kaptıran S.C. adlı bayan kısa sürede dolandırıldığını anlayarak geçtiğimiz salı günü, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak zanlılardan şikayetçi oldu. S.C., polise verdiği ifadede, sabah saatlerinde ev telefonundan tanımadığı bir kişinin aradığını, kendisini Cumhuriyet Başsavcısı Ali Vural olarak tanıttığını belirterek, “Adıma 28 ayrı hat çıkarıldığını, bu hatlardan da Mardin-Diyarbakır-Urfa gibi illerden, terör örgütü üyelerinin arandığını, banka hesaplarından çekilecek her türlü paranın terör örgütüne gideceğini söylediler. Bu nedenle banka hesaplarına bloke konulacağını, bloke konulmadan önce banka hesabına örtülü ödenekten 450 bin lira paranın devlet tarafından aktarıldığını, hesabımdan para çekip söyleyecekleri yere koymamı istediler. Böylece terör örgütü üyelerini yakalayacaklarını söylediler." dedi.

Şüpheliye inandığını söyleyen S.C., bankadan çektiği 85 bin lirayı siyah bir poşete koyup, zanlıların söylediği Alsancak semtinde tarif edilen noktada ağacın yanına bıraktığını, daha sonra durumu eşine anlatınca dolandırıldığını anladığını söyledi.

Zanlıların mağdur S.C.'yi arayarak ikinci kez para istemesi üzerine harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü Huzur Timleri, S.C.'den bankadan para çekiyormuş gibi yapıp elinden bulunan parayı istedikleri yere koymasını istedi. S.C. elindeki siyah poşeti zanlıların istediği yere koyup uzaklaşırken 2 kişi poşeti almaya geldiğinde daha önceden yerlerini alan Huzur Timleri zanlıları yakalayarak gözaltına aldı.

Emniyetteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen zanlılar A.Z. (28) ve A.Ö. (28), işlemlerinin tamamlanmasının ardından ‘korkutma yoluyla’ dolandırıcılık suçundan adliyeye sevk edildi. Emniyet yetkilileri, son dönemde bu tür dolandırıcılık olaylarında artış yaşandığını, vatandaşların her gelen telefona inanmamasını, durumun emniyet mercilerine iletilmesini istedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.