1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Batı Akdeniz Hızlı Tren İçin Tek Ses Oldu
Batı Akdeniz Hızlı Tren İçin Tek Ses Oldu

Batı Akdeniz Hızlı Tren İçin Tek Ses Oldu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Antalya Ticaret Borsası’nın (ATB) Burdur ve Isparta’ya gerçekleştirdiği ziyaretlerin ortak noktası hızlı tren oldu.

A+A-

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Antalya Ticaret Borsası’nın (ATB) Burdur ve Isparta’ya gerçekleştirdiği ziyaretlerin ortak noktası hızlı tren oldu. ATSO ile ATB yönetim kurulu ve meclis başkanlık divanı üyelerinin iki şehrin valilikleri, ticaret ve sanayi odalarını ziyaretlerinde bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel yönlerden birbirinden bağımsız düşünülemeyeceği fikrinde birleşildi. Ziyaretlerde ATSO’nun başlattığı ‘Hızlı Tren İmza Kampanyası’na Burdur ve Ispartalı iş adamlarından da destek geldi. Üç ilin en büyük çatı örgütleri hızlı tren için güç birliği yaptı.

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, mülki sınırların anlamı kalmadığını, Antalya, Burdur ve Isparta’nın tek bir şehir konumuna geldiğini söyledi. Antalya’da Burdur nüfusuna yakın Burdurlu yaşadığına işaret eden Vali Yılmaz, "Bu nedenle kentler arasında bir ayrım gözetmiyorum." dedi. Valiliğin ardından heyetin ziyaret ettiği bir diğer adres Burdur Ticaret Borsası oldu. Isparta Valisi Memduh Oğuz ise "Bu ziyaretten şunu gördüm. Kollarımızı daha geniş açabilme, olacaksa beraber olsun gibi bir niyet var." diye konuştu.

Antalya’dan giden heyet her iki şehrin iş dünyası temsilcileriyle de bir araya geldi. Geçen hafta Antalya’ya gelerek ATSO’nun hızlı tren kampanyasına destek veren Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yusuf Keyik, "Atılacak bölgesel adımlarda her zaman beraberiz." dedi. Keyik’in çağrısı üzerine Burdur TSO Meclis Başkanı ve meclis üyeleri hızlı tren kampanyasına imzaları ile destek verdi. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen de ziyaretin kendilerine güç verdiğini söyledi. Isparta TSO ve borsa başkanları da hızlı tren kampanyasına imza atarak destek verdi.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda Antalya, Burdur ve Isparta’nın Anadolu ile ulaşım ağının ‘mutlaka güçlendirilmesi’ gerektiğini vurguladı. ATSO’nun başlattığı imza kampanyası için Burdur ve Ispartalı işadamlarından destek isteyen Budak, Antalya’nın hızlı tren ağına bağlanması ile Anadolu’nun zenginliklerinin Batı Akdeniz’e geleceğini belirterek, "Bölgenin en önemli sorunu ulaşım. Antalya’nın ulaşımı da dahil, bölgenin ulaşım altyapısının güçlendirilmesi gerekiyor. Batı Akdeniz Bölgesi Türkiye’de başarı hikâyesi yazıyor ama ulaşım büyük sorun. Raylı ulaşım 100 yıllık bir hayal. Hızlı treni niye istiyoruz? Antalya’da sadece yılın altı ayı kullanılan 550 bin turistik yatak var. Hızlı tren gelirse Anadolu’nun zenginliğini buraya çekebiliriz. Hızlı tren bölgeyi zenginleştirir. Hep beraber bu isteğimizi yüksek sesle dile getirirsek, ulusal kamuoyunun ve Başbakanımızın gündemine girmesini sağlayabiliriz." diye konuştu.

Antalya Ticaret Borsası ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır da üç şehrin ekonomilerinin birlikte hareket ederek daha da güçleneceğini belirterek, "Demiryolunun bölge olarak birlikte seslendirilmesi ve iyi bir kamuoyu oluşturulması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Batı Akdeniz hızlı tren için tek ses oldu

Batı Akdeniz hızlı tren için tek ses oldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.