1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Batman'da 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Batmanda 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Batman'da 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Batman'da 2012-2013 eğitim öğretim yılı, Öğretmenevi Konferans Salonu'nda yapılan geniş katılımlı bir toplantı ile değerlendirildi.

A+A-

Batman'da 2012-2013 eğitim öğretim yılı, Öğretmenevi Konferans Salonu'nda yapılan geniş katılımlı bir toplantı ile değerlendirildi.

Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa'nın başkanlık ettiği toplantıya İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

İlçe milli eğitim müdürlerinin ilçelerin eğitim durumlarıyla ilgili yaptıkları sunumun ardından geçtiğimiz sezonun değerlendirmesine geçildi.

Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, eğitimin önemine değinerek, Batman'daki eğitimin durumunun resmini ortaya koydu. Şerif Akboğa, "Bu toplantının amacı, alanda görev yapan ve sorumluluk üstlenen idareci arkadaşlarımızın sorunlarını dinleyerek eğitim ortamında karşılaşılan sorunlarını tespit ederek gelecek yıl için önlemler almak ve ilk defa düzenlenen Batman Eğitim Çalıştayı'nda alınan kararların alanda uygulanması için planlama yapmaktır. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesini asla unutmadan her bireyin her insanın eğitimden en üst seviyede ve eşit imkanlarla yararlanmasını sağlamak hepimizin görevidir." dedi.

Öğrenci başarısı ile ilgili konulara da değinen Akboğa, öğretmenlere ve öğrencilere rehberlik yapılarak başarıyı artıracak tedbirler alınacağını, eğitim çalıştayında alınan kararların alanda uygulanacağını, her okulun bir eylem olanı hazırlayacağını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, yerleşik algının aksine sporla, sanatla, sosyal ve kültürel etkinliklerle uğraşan bireyin daha başarılı olacağını, sosyal zekasının daha ileri seviyeye çıkacağını ifade etti. Bireylerin sportif ve kültürel sanatsal etkinliklere katılımının teşvik edilmesini isteyen Akboğa, başarıyı ve öğrencinin performansını ödüllendirmenin yararlı olacağını belirtti.

Özellikle kütüphane, fen, resim, müzik ve bilgisayar laboratuvarlarının aktif olarak kullanılmasını isteyen Şerif Akboğa, imkanların zorlanacak her öğrencinin bu imkanlardan faydalanmasını sağlamak zorunda olduklarını söyledi. Şerif Akboğa, her okula zenginleştirilmiş kütüphane kazandıracaklarını da toplantıda müjdeledi.

"Her yaşayan insan engelli olmaya adaydır. Şu an olmada da yarın engelli olmayacağımızın garantisi yok!" diyerek engelliler için empati kurulmasını isteyen Milli Eğitim Müdürü, engelli bireylerin en rahat şekilde eğitim görebilmeleri için gereken her şeyin yapılmasını istedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.