1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Batman'da Stk'lardan Barış Sürecine Destek
Batmanda Stklardan Barış Sürecine Destek

Batman'da Stk'lardan Barış Sürecine Destek

Batman'da yaklaşık 100 sivil toplum ve demokratik kitle örgütü, Atatürk Parkı’nda bir araya gelerek bir süredir yürütülen barış amaçlı görüşmelere destek verdiklerini açıkladı.

A+A-

Batman'da yaklaşık 100 sivil toplum ve demokratik kitle örgütü, Atatürk Parkı’nda bir araya gelerek bir süredir yürütülen barış amaçlı görüşmelere destek verdiklerini açıkladı. Açıklamada, her türlü provokasyonlara karşı uyanık olunması gerektiğine dikkat çekilerek, olası provokasyonlara rağmen geri adım atılmaması istendi.

        Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Batman Demokrasi Platformu, baro, odalar, vakıflar ve dernekler Batman Sivil Toplum Örgütleri adı altında ortak basın açıklaması yaptı.

        Açıklama öncesi kısa bir konuşma yapan Eczacılar Odası Başkanı Emin Beyaz, Paris’te üç Kürt kadının öldürülmesini kınadı. Barış arayışına ilişkin görüşmelerin provoke girişimlerine rağmen devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

        Daha sonra ortak basın açıklamasını okuyan Batman Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av Tayyar Ekmen, yakın zamanda başlayan görüşmeleri tarihi bir fırsat olarak gördüklerini belirtti. Ekmen, Kürt sorununun geleceğe taşınmasının artık mümkün olmadığına vurgu yaptı.

        Kamuoyuna yansıması ile toplumun tüm kesimlerince destek gören görüşmelerin, büyük bir heyecan yarattığına dikkat çeken Ekmen, "Uzun ve meşakkatli bu çabaların, barışı istemeyen güçlerce provoke edilme girişimleri, Fransa’da yaşanan menfur suikast olayı ile daha şimdiden anlaşılmıştır. Barış arayışına ilişkin görüşmelerin provoke girişimleri karşısında siyasal irade ve sorunun taraflarının bu toplumsal desteği ve beklentiyi göz ardı etmeyeceğine inanıyoruz.” dedi.

        Kürt sorununun çözülmesi ile Ortadoğu’da yaşanan sorun ve çatışmaların çözümüne de bir 'barış modeli' sunulacağını söyleyen Ekmen, Batman’daki sivil toplum örgütleri ve meslek odaları olarak, Kürt sorunun çözümünü amaçlayan irade ve görüşme çabalarını sonuna kadar desteklediklerini, barış talebinde ısrarcı olacaklarını ifade etti.
CİHAN

Batman'da STK'lardan barış sürecine destek

Batman'da STK'lardan barış sürecine destek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.