1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bayhan: Hükümetimizin Gayretleriyle Perre Antik Kenti’nden Söz Edilir Oldu
Bayhan: Hükümetimizin Gayretleriyle Perre Antik Kenti’nden Söz Edilir Oldu

Bayhan: Hükümetimizin Gayretleriyle Perre Antik Kenti’nden Söz Edilir Oldu

Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Adıyaman’ın sadece Nemrut Dağı’ndan ibaret olmadığı tanıtılabilirse ile gelen turistlerin zenginlik...

A+A-

Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Adıyaman’ın sadece Nemrut Dağı’ndan ibaret olmadığı tanıtılabilirse ile gelen turistlerin zenginlikleri görmeden gitmeyeceklerini ifade etti. Bayhan, “Hükümetimizin gayretleriyle Perre Antik Kenti’nden söz edilir oldu." dedi.

'4. Medeniyetler Kavşağı Adıyaman' adlı sempozyumunun son gününde panelistler Adıyaman turizmini konuştu. Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Adıyaman eski Milletvekili Mahmut Göksu, “Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretleri'nin türbesinin Samsat’ta olması, özellikle ekonomik anlamda ilçenin kalkınması için önemli. Bu konuda bizlere görev düşmektedir. Alanda bir takım çevre düzenlemeleri yaptık. Ancak yapılan çalışmalar yeterli değil. Önemli olan, bu projenin çevre düzenlemesinin hayata geçmesidir. Yapılacak olan projede bütün ihtiyaçlar gözönünde bulundurularak, bir proje çalışması yapılacaktır. Bu proje tüm İslam dünyasının ortak değeri olduğu için tanıtım, ulaşım ve konaklama çok önemli. Çünkü insanlar duyduğu ve bildiği yerlere gidiyorlar. Önemli olan böyle bir sahabenin Adıyaman’da olduğunu duyurabilmektir. Bundan dolayı internet ortamında bütün değerlerimiz tanıtılmalı. Sivil toplum örgütlerimiz de bu işi için canla başla çalışmalıdır. Adıyaman Üniversitesi’nin, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün, STK’ların turizmi ayağa kaldırmak için kolları sıvaması gerekiyor. Kültür turizmi için Nemrut Dağı’na gelen vatandaşlarımızın yol güzergahında Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretleri'ne uğramaları ciddi şekilde hareketliliğe neden olacaktır.” diye ifade etti.

Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan ise ilin her yerinde tarihi mekanlar olduğunu, bunların bir envanterinin ortaya koyulması gerektiğini ifade etti. Bayhan, şöyle devam etti: "Adıyaman’ın sadece Nemrut Dağı’ndan ibaret olmadığını tanıtabilirsek, ilimize gelen turistler zenginlikleri görmeden gitmeyeceklerdir. Adıyaman’ın turistik yapılarını ve doğal güzelliklerini tanıtmalıyız. İlimize gelen insanların tüm güzellikleri ve inanç turizmini olabilecek şekilde tanıması gerekir. Çünkü kültür çok önemli bir kalkınmalıdır. Nemrut Dağı’nda gün batımı ile birlikte şiirin okunmasının dünya medyasına taşınması ayrı bir şekilde turizme hareketlilik getirecektir. Adıyaman; yüzen adalarıyla, kaleleriyle, spor turizmi ve daha birçok güzelliğe sahip olan bir il.”

Adıyaman’ın misafir perverliği ile çok ender bir il olduğunu dile getiren iş adamı Ramazan Aslan da “Bugün Türkiye’de işsizlikten bahsediliyor. Fakat Akdeniz bölgesinde çalıştıracak eleman bulamıyoruz. Çünkü kalifiye eleman yok. Sektörümüzde çalışan işçiler arasında Adıyaman’dan gelen öğrencilerimiz yüzde 90 oranında. Stajyer olarak işe başladıktan sonra okulu bitiriyorlar. Öğrenciler sonra da sektörün içerisinde yer alıyorlar. Bunun yanı sıra Adıyaman’a neden bir milyon turist gelmesin. İlimizin tanıtımına destek verirsek, Adıyaman’a bir milyon turistin gelmemesi için hiç bir neden yok. Seksenli yıllarda Adıyaman’a gelen turist sayısı bugünlerden daha fazlaydı. Şu anda Antalya’yı 11 milyon turist ziyaret ediyor. Antalya’yı 11 milyon turist ziyaret ediyorsa, neden Adıyaman’a 1 milyon turist gelmesin. Burada hepimize iş düşüyor. Kendinizi tanıtamamışsak, yağımızda kavrulmamız gerekir.” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN ADIYAMAN TURİZM BEKÇİSİ OLMALI”

İşadamı Hasan Taşar ise “Bütün Adıyaman turizm bekçisi olmalı. Nemrut Dağı ve Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretleri gibi değerlerimiz göz önünde bulundurulmalıdır. Bundan dolayı neden Adıyaman’a bir milyon turist gelmesin.” diye ifade etti.

“KÜLTÜR TURİZMİ, DİNİ TURİZMİN ARKASINDAN GELEN BİR TURİZMDİR”

Panelde birbirinden güzel önerilerin sunulduğunu ve çözümlerin getirildiğini belirten turizmci Ahmet Bozkurt, turizm denince ilk olarak akla ülkenin zenginliğinin geldiğini söyledi Nemrut Dağı'nın il için önemli bir değer olduğuna işaret eden Bozkurt, "Bunun yanı sıra Perre Antik Kenti'nden çok umutluyum. Perre Antik Kenti'nin restorasyonu yapıldığı takdirde yatırımların yansımaları devam edecektir. Kültür turizmi, dini turizmin arkasında gelen bir turizmdir. Perre Antik Kenti’ni, Nemrut Dağı’nın yanına katarsak, bunun yanı sıra dini turizmimizle birlikte bir milyonun üstünde turist ilimize gelecektir. ” şeklinde konuştu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.