1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bayram yoğunluğu trafiği felç etti!
Bayram yoğunluğu trafiği felç etti!

Bayram yoğunluğu trafiği felç etti!

Kurban Bayramı tatil trafiği, gece geç saatlere kadar devam etti.

A+A-

Bayram tatili öncesinde yola çıkan tatilciler nedeniyle TEM otoyolunun Gerede-Karadeniz bağlantı yolunda 12 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Gerede gişelerinde yolun daralması, ulaşımda aksamaya yol açtı, yoğunluk nedeniyle 12 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Denetimlerini arttıran trafik ekipleri, ulaşımdaki aksamayı gidermek için sürücüleri yönlendiriyor.

Ekipler, zaman zaman sürücüleri Yeniçağa gişelerinden D-100 karayoluna yönlendiriyor.

Otoyolun İstanbul istikametinde ise ulaşım normal seyrediyor.

Kurban Bayramı tatili nedeniyle Perşembe günü akşamından yollara çıkan tatilciler İstanbul'da yoğun bir trafik yaşanmasına neden oldu. Bayram tatiline gidenlerle son iş gününü değerlendirenler nedeniyle İstanbul trafiği özellikle Boğaz köprülerinde kilitlendi. Yoğunluk gece yarısına kadar özellikle Anadolu-Avrupa yönünde iki köprüde de devam ederken Avrupa Yakası'nda Mahmutbey'den Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne kadar yoğun bir trafik yaşandı. Boğaziçi Köprüsü yönünde de Haliç Köprüsü'nden başlayan trafik köprüye kadar yoğun bir şekilde devam etti.

Kurban Bayramı nedeniyle İstanbul'da yoğun trafik yaşanıyor. Kurban Bayramı öncesi son iş günü olması ve erken bayram tatiline çıkanlar yüzünden Boğaiçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü başta olmak üzere pek çok noktada yoğunluk yaşandı. Köprülerde her iki yönde kilometrelerce araç kuyrukları oluştu.

Vatandaşlar, bayram öncesi son iş gününün ardından seyahate çıkmak üzere otogara akın etti. Bayram dolayısıyla seferleri artan otobüslerin giriş-çıkışları ile yolcu yakınlarının araçları, otogarda trafik yoğunluğuna neden oldu. Biletini çok önceden alan yolcular, yoğunluk nedeniyle otobüslerin otogara girmekte zorluk yaşaması ve seferlerin gecikmeli yapılmasından dolayı uzun süre beklemek zorunda kaldı. Bazı yolcuların, seyahat firmalarının bekleme salonlarında yer bulamayınca kapı önlerinde bavullarının üzerine oturdukları görüldü. Kimi yolcular da otogardaki kafe ve çay ocaklarında beklemeyi tercih etti.

Perşembe akşamı iş çıkışı ile birlikte İstanbul'da trafik adeta durma noktasına geldi. Mahmutbey'den Ataşehir'e yaklaşık 30 kilometrelik yolun yaklaşın 6 saat süreceği belirtiliyor. Trafik uzmanı Murat Kazanasmaz twitter hesabından paylaştığı mesajında, "Düşünemeyeceğiniz kadar çok araç yola çıktı. Çoğu İstanbul'da bulunan değil İstanbul'dan geçen araçlar.Mahmutbey>Ataşehir 359 Dk." yazdı.

Kurban Bayramı tatillerini İstanbul dışında geçirecek olan tatilcilerin bugün öğlen saatlerinde başlattıkları trafik yoğunluğu, akşam daha da arttı. İDO'ya ait Eskihisar Feribot İskelesi'ndeki araç kuyrukları Gebze'ye doğru uzarken, burada sıra beklemeyenler ise TEM ve D-100'den İzmit'e akın etti. Şehir içi otobüsleri de D-100'ün kent içinden Yalova yoluna geçiş yapında İzmit'te şehir içi trafiği de yer yer kilitlendi. Bu yoğunluğun yarın da devam etmesinin beklendiği belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.