1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Bazı Diziler Ve İnternet Siteleri Aile İçi Şiddete Ve Boşanmalara Neden Oluyor"
Bazı Diziler Ve İnternet Siteleri Aile İçi Şiddete Ve Boşanmalara Neden Oluyor

"Bazı Diziler Ve İnternet Siteleri Aile İçi Şiddete Ve Boşanmalara Neden Oluyor"

Kastamonu Müftüsü Dursun Ali Şeker, toplumun en önemli katmanının aile olduğunu belirterek, televizyonlardaki bazı dizilerin ve internet sitelerinin aile içi şiddete neden olduğunu ve boşanmaları artırdığını söyledi.

A+A-

Kastamonu Müftüsü Dursun Ali Şeker, toplumun en önemli katmanının aile olduğunu belirterek, televizyonlardaki bazı dizilerin ve internet sitelerinin aile içi şiddete neden olduğunu ve boşanmaları artırdığını söyledi.

    'Her aya bir konferans' sloganıyla yola çıkan Yozgat’ın Akdağmadeni Müftülüğü, Belediye Kültür Merkezi'nde 'Aile İçi İletişim' konulu konferans düzenledi. Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve kasidelerin okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan Akdağmadeni Müftüsü Faruk Latifoğlu, her aya bir konferans sloganıyla yola çıkarak toplumuma faydalı olacak konferanslar düzenleyi amaçladıklarını kaydetti.

    Konferansa konuşmacı olarak katılan Kastamonu Müftüsü Dursun Ali Şeker, ailenin önemine değinerek, Peygamber Efendimizin (sas) aile hayatından örneklerle aile içi iletişimin nasıl olması gerektiğini anlattı. Televizyon, internet ve cep telefonlarının yaygınlaşarak insanların vazgeçilmezi arasına girdiğini ifade eden Müftü Şeker, "İletişim çağındayız fakat bir birimizle sağlıklı iletişim kuramıyoruz. Akşamları ailece yapılan ev ziyaretlerinin yerini televizyon dizileri aldı. Kırk yıl hatırını sayacağımız kahvelerde kalmadı. Sokak köşelerinde oynadığımız saklambaç oyununda kurduğumuz arkadaşlıkların yerini de internette kurulan sanal arkadaşlıklar aldı. Vakitlerinin çoğunu televizyon başında, internette geçiren insanımız İletişim çağında olmamıza rağmen bir birimizle iletişim kuramaz hale geldik. Bu durumun en çok zarar verdiği müessese ise toplumun çekirdeği hükmündeki ailedir. Hal böyle olunca aile içi şiddet ve boşanmalar arttı." dedi.

    Toplumda ailenin huzurlu olmasıyla milletinde huzurlu olacağını söyleyen Müftü Şeker, "Aile bir milletin temelidir. Aile huzurlu olursa millette huzurlu olur. Yavrularımızı, çocuklarımızı, aile konusunda mutlaka eğitmemiz, bilgilendirmemiz gerekiyor. Kulaktan dolma bilgilerle aileyi bu gün ayakta tutmak çok zordur. Diziler olsun, buna benzer programlar olsun mutlaka bir düzen içinde, ahlaki kurallar içinde verilmesi gerekir. Bu idol diyorlar, yeni bir kelime, pek bende sevmem onu, örnek olarak gösterilen kişilerin mutlaka aile hayatı çok düzgün olmalıdır. Şimdi dizide eğer şiddet varsa, silah varsa, yaralama varsa, cinayet varsa onu seyredenlerde mutlaka onun etkisinde kalıyor. Diziler olsun, televizyon programları olsun daha düzenli, bizim dini yapımıza, milli yapımıza uygun olması gerekir. Onlarda da sakınmak gerekir." diye konuştu.

    Konferansa Akdağmadeni Kaymakamı H. Engin Sarıibrahim, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.