1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bdp'li Baluken: Meclis'in Tatil Edilmemesi Gerektiğini Düşünüyoruz
Bdpli Baluken: Meclisin Tatil Edilmemesi Gerektiğini Düşünüyoruz

Bdp'li Baluken: Meclis'in Tatil Edilmemesi Gerektiğini Düşünüyoruz

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Bu yıl Meclis’in tatil edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz ya da çok kısa bir ara verilebilir.

A+A-

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Bu yıl Meclis’in tatil edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz ya da çok kısa bir ara verilebilir. Ancak tatilden önce mutlaka bir demokratik yasa paketinin, reform paketinin Meclis’e getirilmesi gerekiyor.” dedi.

İdris Baluken, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile TBMM’de basın toplantısı düzenledi.
Temmuz ayı başında Meclis’in tatil edileceğinin hatırlatılması üzerine Baluken, “O konuda bize iletilmiş bir bilgi yok. Böylesi bir durum çözüm süreci açısından, bizim açımızdan turnusol kağıdı görevi görecektir. Çünkü üç aylık bir tatilden sonra aralık ayını daha çok bütçe görüşmeleri ile Meclis gündemini işletiyoruz. Sonrasında da yerel yönetimler seçimi var. Dolayısı ile bir aylık çok kısa bir periyot kalıyor ve bu demokratik yasal düzenlemelerin yapılması için yetersiz bir süre olarak değerlendiriyoruz. Bu yıl Meclis’in tatil edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz ya da çok kısa bir ara verilebilir ancak tatilden önce mutlaka bir demokratik yasa paketinin, reform paketinin Meclis’e getirilmesi gerekiyor. Çözüm sürecinin barışa doğru gitmesi isteniyorsa bunla ilgili pazarlık yapacak noktada değiliz. Meclis kapanmadan önce mutlaka hükümet hazırladığı demokratik reform paketini Meclis’ten geçirmelidir.” diye konuştu.

“YARGI ÇÖZÜM SÜRECİNE İLİŞKİN DARBE GELİŞTİRMİŞTİR.!

Baluken, Bingöl’de bir kız çocuğuna tecavüz iddiası ile yargılanan 4 askerin, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını ise eleştirdi. KCK davalarında, siyaseti mahkum edecek şekilde pervasızca kararlar verildiğini ileri süren Baluken, Roboski ile ilgili davanın da askeri mahkemeye devredildiğini aktardı. Baluken, “Bütün bunları alt alta getirdiğimizde, burada çok bilinçli şekilde çözüm sürecine yönelik yargı darbesinin hala devrede olduğunu düşünüyoruz. Yargı çözüm sürecini bitirmenin, savaş ile ilgili süreçleri tetiklemenin arayışı içindedir. Yargı çözüm sürecine yönelik açık bir darbe geliştirmiştir. Önemi olan hükümetin bu yargı darbesinin neresindedir. İçinde midir yoksa hükümete rağmen mi bu darbe süreci yürütülmektedir. Üzülerek görüyoruz ki, hükümette bu yargı darbesinin parçası konumuna gelmiştir.” dedi. Baluken, bu konuda hükümetten açıklama beklediklerini sözlerine ekledi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.