1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bdp’li Kaplan, Başbakan'ın Karşılanmasını Ve Atılan Sloganları Eleştirdi
Bdp’li Kaplan, Başbakanın Karşılanmasını Ve Atılan Sloganları Eleştirdi

Bdp’li Kaplan, Başbakan'ın Karşılanmasını Ve Atılan Sloganları Eleştirdi

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, ‘Yol ver Taksim’i ezelim’, ‘Azınlık şaşırma, sabrımızı taşırma’, ‘Tayyip’in askerleriyiz’ sloganlarının şiddet çağrısı olduğunu savundu.

A+A-

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, ‘Yol ver Taksim’i ezelim’, ‘Azınlık şaşırma, sabrımızı taşırma’, ‘Tayyip’in askerleriyiz’ sloganlarının şiddet çağrısı olduğunu savundu. Kaplan, “Başbakan bu konuda tek kelime uyarıda bulunmadı. Vur de vuralım, öl de ölelim söyleminden farkı yoktur.” dedi.

Hasip Kaplan, TBMM’de gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kaplan, Başbakan Erdoğan’ın bu sabah hava alanında yaptığı konuşma ile ilgili, “Başbakan korsan bir miting ve gösteri yaptı. Yasal mıydı? Hayır. Hava limanları miting yeri değildir. İzin almış mıydı? Elbette ki emrindekinden izin alacak hali yoktu diyecek, ama muhalefet partilerine sıra gelince izin şartı koşuluyor. TOMA’lar oraya gelenleri korumak içindi. Gaz, su sıkmak için değildi. Muhalefet lideri oraya bu saatte bu kadar kalabalık giderse polis tarafından barikatlar kurulur. Acaba bir tek Başbakan’ın mı sınırsız gösteri hakkı var? Diğer halkın, göstericilerin yok mudur? Başbakan diğer yüzde 50’nin de hakkını korumakla yükümlü değil midir? Kendisine hak gördüğünü muhalefete de hak görmesi gerekmez mi?” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın uzlaşma mesajları vermesi gerekirken, söylem ve atılan sloganlarla iç çatışmayı körükleyici bir yaklaşımın hakim olduğunu öne süren Kaplan, “Bu üslup terk edilmeli.” ifadesini kullandı. ‘Yol ver Taksim’i ezelim’, ‘Azınlık şaşırma, sabrımızı taşırma’, ‘Tayyip’in askerleriyiz’ sloganlarının şiddet çağrısı olduğunu ifade eden Kaplan, “Başbakan bu konuda tek kelime uyarıda bulunmadı. Vur de vuralım, öl de ölelim söyleminden farkı yoktur. Çatışmalı üsluptur çok tehlikelidir.” dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.