1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bdp’li Milletvekili: Süreç Tersine Dönerse Ben De Dağa Çıkacağım
Bdp’li Milletvekili: Süreç Tersine Dönerse Ben De Dağa Çıkacağım

Bdp’li Milletvekili: Süreç Tersine Dönerse Ben De Dağa Çıkacağım

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İzmir Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda miting düzenledi.

A+A-

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İzmir Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda miting düzenledi. Bornova Stadyumu’nun önünde toplanan BDP, EMEP gibi parti ve sivil toplum örgütlerinden oluşan yaklaşık bin kişilik grup, yolu trafiğe kapatarak Türkçe ve Kürtçe sloganlar eşliğinde meydana ulaştı. Polis kontrolünden geçen partililer, müzik eşliğinde halay çekip, sloganlar attı.

Önünde ‘Her yer Taksim her yer direniş’ yazan platformda konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Taksim Gezi Parkı olaylarına destek vermek amacıyla düzenlenen mitingde barış sürecini de değerlendirdi. Barış sürecinin geri dönmemesi gerektiğini, geri dönmesi durumunda herkesin bunun altında kalacağını belirten Aksoy, “Sürecin geri dönmesi, ne kadar devrimci, demokrat, ne kadar devrimci Kürt varsa hepsinin cezaevlerine girmesi demektir. Hatta ve hatta yer yer katliamların yaşanması demektir. Ben o yüzden çok açık söylüyorum, süreç geri dönerse emin olun ben de dağa çıkacağım. Bu kadar açık ve net. Göz göre göre insanların ölmesine, insanların yok edilmesine kimse göz yumamaz.” dedi. Kimseyi tehdit etmediğini de ifade eden Aksoy, herkesin aklını başına toplaması gerektiğini, Türkiye’de başlatılan barış, özgürleşme, demokrasi sürecini desteklemesi gerektiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan’ın bir taraftan sürecin geri dönmemesini isterken diğer taraftan süreçle ilgili konuşulan kişiye terörist dediğini belirten Aksoy, “Başbakan’ın durumu bu. Sen insanlarını gönderiyorsun, Öcalan’la görüşüyor, arkasından da kalkıp terörist diyorsun. Sen bize terörist dedikçe, biz de sana faşist dedikçe bu süreç yürümez. Mesele, eğer barış sürecinin devam etmesini istiyorsanız dilinize de dikkat edeceksiniz.” şeklinde konuştu.

Aksoy, Başbakan Erdoğan’ın bayrak ve flamalarına yönelik paçavra benzetmesine de tepki göstererek, “Sen onun bunun flamasına değerlerine paçavra diyerek saldırırsan bu ülkede başbakanlık yapamazsın. Sen bayrağına paçavra dediğin insanların da başbakanısın. Öyle olmak zorundasın.” diye konuştu. CİHAN

BDP’li milletvekili: Süreç tersine dönerse ben de dağa çıkacağım

BDP’li milletvekili: Süreç tersine dönerse ben de dağa çıkacağım

BDP’li milletvekili: Süreç tersine dönerse ben de dağa çıkacağım

BDP’li milletvekili: Süreç tersine dönerse ben de dağa çıkacağım

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.