1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bebka’dan Bölgesel Kalkınma Çalıştayı
Bebka’dan Bölgesel Kalkınma Çalıştayı

Bebka’dan Bölgesel Kalkınma Çalıştayı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), yerel kalkınmasına destek sağladığı 3 ilin 2014-2023 Bölge Planı çalışmalarını çalıştayda masaya yatırdı.

A+A-

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), yerel kalkınmasına destek sağladığı 3 ilin 2014-2023 Bölge Planı çalışmalarını çalıştayda masaya yatırdı.
Arama Konferansı şeklinde Almira Hotel’de gerçekleştirilen ‘2013-2023 Bölge Planı Çalıştayı’na; Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Eskişehir İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Yapıcı, Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Altun, kamu kurumu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, BEBKA’nın bölgedeki rolüne dikkat çekti. Usta, “BEBKA, bu illerin gelecek vizyonunu belirleyen, önemli misyon üstlenmiş bir kurumdur.” dedi.

Bölgelere özgü hazırlanacak bölge planlarının önemli olduğunu vurgu yapan Usta, “Bu çalıştayın da dahil olduğu faaliyetler, bölgeye özgü, uygulanabilir bir plan hazırlanmasını ve önümüzdeki 10 yıllık süreçte bölgemizin kalkınma yolunda atacağı adımların hız kazanmasını sağlayacaktır.” diye konuştu.

Bölge planı çalışmaları kapsamında özel ihtisas komisyonlarının da önemli olduğunu belirten Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, bu kapsamda BEBKA’nın 3 ili kapsayan 18 adet özel ihtisas komisyonun olduğunu ifade etti.
BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ise bölgenin geleceği ile ilgili yol haritasının çizildiği bu gibi önemli toplantılarda katılımın yoğun olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Bu toplantının, gerçekleştirilen diğer ihtisas toplantılarından daha farklı olduğunu söyleyen Değirmenci, “Katılımcılık bu sürecin önemli ayağıdır. Bu katılımcılığı en üst düzeyde sağlayarak bölge planını hazırlamak arzusundayız. Çalışmamızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz ve önemli bir noktaya geldik. Bugün daha odak bir grup ile bölgenin vizyonunu ve projelerini çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Tamer Değirmenci, Bölge Planlarının, ulusal düzeyde hazırlanan kalkınma planlarının hemen altında yer alan ve bölgelerin 10 yıllık hedeflerini içeren çok önemli bir strateji belgesi olduğunu kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından BEBKA Planlama Birim Başkanı Jülide Alan ise katılımcılara Bölge Planı hazırlık süreci hakkında sunum yaptı. Jülide Alan, şunları söyledi: “2 yıldır yoğun çalışmalar gerçekleştirdik. Özellikle bu süreçte 33 ilçeyi kapsayan ziyaretlerimiz oldu. Bu ziyaretlerde kaymakamlıklar, ziraat odaları, yerel yönetimlerin temsilcileri, STK temsilcileri olmak üzere birçok kişiyle bir araya geldik ve fikir alışverişinde bulunarak bölge planı için yoğun mesai harcadık. Üç ilimizde sanayi, tarım, turizm, sosyal yapı, çevre ve enerji, mekânsal gelişme ve ulaşım konularında özel ihtisas komisyonları oluşturduk ve 18 özel ihtisas komisyonu toplantısı gerçekleştirdik.”

CİHAN

BEBKA’dan bölgesel kalkınma çalıştayı

BEBKA’dan bölgesel kalkınma çalıştayı

BEBKA’dan bölgesel kalkınma çalıştayı

BEBKA’dan bölgesel kalkınma çalıştayı

BEBKA’dan bölgesel kalkınma çalıştayı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.