1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bebka'dan Eğitim Semineri
Bebkadan Eğitim Semineri

Bebka'dan Eğitim Semineri

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından gelecek 10 yılın yol haritasının belirlenmesi için 'Bursa Eskişehir Bilecik Bölge Planı Hazırlık Çalışmaları' kapsamında düzenlenen Özel İhtisas Komisyonu toplantılarında ‘sanayi’ konusu mercek a.

A+A-

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından gelecek 10 yılın yol haritasının belirlenmesi için 'Bursa Eskişehir Bilecik Bölge Planı Hazırlık Çalışmaları' kapsamında düzenlenen Özel İhtisas Komisyonu toplantılarında ‘sanayi’ konusu mercek altına alındı.

BEBKA’nın Eskişehir ve Bilecik’in ardından Bursa’da düzenlediği ve bölgenin 2014- 2023 dönemini şekillendirmeyi amaçladığı, 'Bursa Eskişehir Bilecik Bölge Planı Hazırlık Çalışmaları' kapsamında düzenlenen Özel İhtisas Komisyonu toplantıları sona erdi. Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 4 gün boyunca süren toplantılarda mekânsal gelişme ve erişilebilirlik, sosyal yapı, çevre, enerji ve tabii kaynaklar, tarım, tarıma dayalı sanayi ve ormancılık, turizm ve sanayi konuları masaya yatırıldı.

Özel İhtisas Komisyonu Toplantıları’nın son gününün açılış konuşmasını yapan BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, kalkınma ajanslarının en önemli görevlerinden birinin planlama fonksiyonu olduğunu ifade etti. Değirmenci, "Bölge planı Türkiye planlama literatüründe ve kademelenmesinde yeni bir kavram. Ulusal planlama hiyerarşinin hemen altında yer alan ve bölgenin 2014- 2023 dönemi hedef ve stratejini belirleyecek bölge planı, çevre düzeni, nazım imar planları ile diğer planlara da yol gösterecek olan çok önemli bir strateji belgesi olacak." dedi.

Bölgenin önümüzde 10 yıllık yol haritasının belirlenmesinin amaçlandığı toplantıların önemine vurgu yapan Tamer Değirmenci, şöyle konuştu: "Çalışmalarımızı, Kalkınma Bakanlığı’nın koordinasyonunda ve 10. kalkınma planının çalışmaları ile koordineli bir şekilde özellikle son 1 yıldır yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bu toplantılar ile bölgenin hedeflerini ve sorunlarına çözüm önerilerimizi bölgede yer alan paydaşlar olarak bizim belirliyor olmamız önemli bir unsur. Dolayısıyla bu planın en güçlü yanı katılımcılık yönü. Özel ihtisas komisyonu toplantıları direkt işin içinde olan kişilerle yapmak çok verimli oluyor. Önümüzde dönemde yapacağımız anket çalışmaları ile de katılımcılığı arttırmayı amaçlıyoruz.”

Açılış konuşmalarının ardından geçilen Özel İhtisas Komisyonu toplantılarında özellikle ele alınan sektörlerin mevcut durumu, sektörün yapısı, öncelikli müdahale alanları, sektördeki firmaların işbirliği derecesi ve potansiyeli, sektörün Bursa kapsamında 2023 yılı ihracat ve dönüşüm hedefleri ile ihtiyaç duyulan teşvik ve destek mekanizmaları ile ilgili görüşler ortaya konuldu. Bursa ilinde ön plana çıkan sektörlerden tekstil, otomotiv, makine-metal ve gıda sektörleri özelinde yapılan sektörel çalıştaylarda katılımcılar tarafından sunulan görüş ve stratejilerin hem bölge planı çalışmaları kapsamında hem de önümüzdeki dönemde sektörlerin yol haritalarının şekillendirilmesi amaçlanıyor.
CİHAN

BEBKA'dan eğitim semineri

BEBKA'dan eğitim semineri

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.