1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bediüzzaman’ın Vefat Ettiği Tarihi Otel Restore Edildi
Bediüzzaman’ın Vefat Ettiği Tarihi Otel Restore Edildi

Bediüzzaman’ın Vefat Ettiği Tarihi Otel Restore Edildi

Bediüzzaman Said’i Nursi’nin vefat ettiği İpek Palas Otel restore edildi. 1.5 milyon lira ödenekle aslına uygun restore edilen otel, bir yıllık restorasyon işlemlerinin ardından tekrardan müşterilerine hizmet vermeye başladı.

A+A-

Bediüzzaman Said’i Nursi’nin vefat ettiği İpek Palas Otel restore edildi. 1.5 milyon lira ödenekle aslına uygun restore edilen otel, bir yıllık restorasyon işlemlerinin ardından tekrardan müşterilerine hizmet vermeye başladı. Restorasyonda Bediüzzaman’ın vefat ettiği odaya dokunulmadı.
İslam alimlerinden Bediüzzaman Said’i Nursi’nin vefat ettiği İpek Palas Otel bir yıllık restorasyonunun ardından hizmete açıldı. 1960 yılından sonra odasına müşteri alınmayan Bediüzzaman Said’i Nursi’nin odasına ise yine dokunulmadı. Otelin açılışına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in yanı sıra birçok STK temsilcisi katıldı. Otelin açılışında konuşan Vali Güvenç, otelin manevi değerine vurgu yaptı.
Otelin inanç turizmine katkısı olduğunu hatırlatan Vali Güvenç, otel restorasyonuna Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın da destek verdiğini ifade etti.
Güvenç, "Otelin özel maneviyatı var, değeri büyük. Tarihimize, kültürümüze, değerlerimize ve inancımıza sahip çıkmamız lazım. Bu sadece eski bir otelin restore edilip açılması değil, bu anlamda manevi değeri yüksek olan bir hizmet. Müteşebbisimize teşekkür ediyorum. Allah hayırlı etsin" dedi.
Otelin imtiyaz sahibi Mehmet Çadırcı ise otelin 1950 yılında babası tarafından yapıldığını hatırlattı. Otel’in inanç turizmi açısından önemli bir yeri olduğunu kaydeden Çadırcı, Bediüzzaman’ın 1960 yılında bu otelde vefat ettiğini anımsattı. Otelin birçok restorasyon geçirdiğini ancak Bediüzzaman’ın odasına dokunulmadığını kaydeden Çadırcı, 1960 yılından sonra Bediüzzaman’a hürmeten odasına hiçbir müşteri kabul etmediğini söyledi. Odanın mescit olarak kullanıldığını sözlerine ekledi.
Kapı numarası bile değişmeyen 27 numaralı oda oldukça sade bir şekilde korunuyor. Odanın içerisinde cübbe, sarık, teşbih, seccade, bir kitaplık ve Risale’i Nur eserleri bulunuyor.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.