1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bekir Bozdağ, Ulubaş Ailesini Ziyaret Etti!
Bekir Bozdağ, Ulubaş Ailesini Ziyaret Etti!

Bekir Bozdağ, Ulubaş Ailesini Ziyaret Etti!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ 7 aylık bebeklerine şiddet uyguladıkları iddiasıyla suçlanan ve bebekleri ellerinden alınarak Fransız koruyucu aileye verilen Ahmet ve Zehra Ulubaş çifti ile bir araya geldi.

A+A-

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ 7 aylık bebeklerine şiddet uyguladıkları iddiasıyla suçlanan ve bebekleri ellerinden alınarak Fransız koruyucu aileye verilen Ahmet ve Zehra Ulubaş çifti ile bir araya geldi. Bozdağ Türkiye’ye dönüşünde konuyla ilgili olarak Fransız Büyükelçiliği nezdinde bizzat diplomatik girişimde bulunacağını söyledi.

Fransa’nın Lyon şehrinde gerçekleştirdiği temaslar sırasında Ulubaş ailesi ile de görüşen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ulubaş çiftinden davayla ilgili bilgi aldı. Lyon Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) İbadet ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen görüşmeye Yurtdışı Türkler Birliği Başkanı Kemal Yurtnaç, Lyon Başkonsolosu Ege Türemen ve basın mensupları katıldı.

Bozdağ görüşme ile ilgili olarak, "Ulubaş çifti tek evladı Salih'i doktora götürdüğü zaman çocuğun vücudunda kırık olması nedeniyle ve şiddet uygulandığı düşüncesiyle kendilerinden alındığını söylüyor. Tabii bir şiddet uygulama hadisesi yok. Edindiğimiz bilgiye göre; çocuk düşüyor, aile bunun üzerine çocuğu doktora götürüyor fakat doktorlar ve mahkeme burada bir şiddet var diye bir yaklaşım içerisinde bulunuyor." dedi.

"Gerçekten şiddet mi uygulanmış yoksa gerçekten düşme sonucu mu bu kırıklar meydan gelmiş bunun tespitinde fayda var." diyen Bozdağ, "Mahkeme şu aşamaya kadar bir karar vermiş , temyiz noktasına gelmiş mahkemenin doktorların bulgusu dışında dosyayı ayrı bir bilir kişiye göndermemiş olması maalesef fevkalade bir eksiklik." ifadelerini kullandı.

Temyiz aşamasında ayrı bir bilirkişi raporu istenmiş olmasını önemsediğini dile getiren Bozdağ, "İnşallah bu rapor olumlu bir şekilde gelir. İnşallah siz de oradan evladınıza kavuşursunuz." dedi. Bekir Bozdağ, benzer vakaları da yakından takip ettiklerini dile getirdi. Bekir Bozdağ, "Biz de ayrıca temyiz mahkemesinden önce bir girişimde daha bulunarak evladınızın size verilmesi hususunda bir çaba daha gösteririz.” diye konuştu.

AİLE ATAŞELİKLERİ KURULUYOR

Fransa'da olduğu gibi yurtdışında çok sayıda Türk vatandaşının yaşadığını ifade eden Bozdağ aile sorunları ile daha etkin biçimde ilgilenmek için hükümet olarak aile müşavirlikleri kurma kararı aldıklarını söyledi. Bozdağ, "Önümüzdeki günlerde meclisten yasa çıkacak aile ataşelikleri ve müşavirlikleri kuracağız ve onlar ailelerle daha yakın şekilde ilgilenme imkanı sağlayacak." diye konuştu.

BAKICI AİLE OLMA KONUSUNDA TÜRKLER İSTEKSİZ

"Bakıcı aile konusunda Türkler arasında maalesef yeteri kadar istek yok." diyen Bozdağ “Bunu her ülkede görüyoruz Türkler ve diğer Müslüman toplulukların bakıcı aile olması için müracaatta bulunmalarını telkin ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çocukların ailelerden gerçekçi nedenlerden dolayı alınmasına karşı olmadıklarını belirten Bozdağ, “Biz gerçekçi olmayan nedenlerden dolayı, yorumla ortaya konan nedenden dolayı çocukların alınmasına karşıyız. Türkiye'de böyle durumlarda alıyoruz, burada da alınsın.” ifadelerini kullandı. Alınan çocukların ailenin onayladığı bir bakıcı aileye verilmesini istediklerini dile getiren Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "O nedenle çocuk bakıcı aileye de kamu kurumuna da verilse ailesi ile ilişkisinin kesilmemesini talep ediyoruz. Çocukların yetiştirilirken de ailenin sahip olduğu kültürel değerlere göre yetiştirilmesinin son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü kültürünü vermek anne babanın hakkıdır çocuklar aileden alınsa da bu hak ihmal edilemez. Böyle hadiseleri yakından takip ediyoruz yanlış yapanlar varsa bunları kamuoyunda deşifre etmeye devam edeceğiz.” dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.