1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Belçika Ve Lüksemburg Büyükelçilerinden Mersin'e Övgü
Belçika Ve Lüksemburg Büyükelçilerinden Mersine Övgü

Belçika Ve Lüksemburg Büyükelçilerinden Mersin'e Övgü

Belçika Büyükelçisi Pol De Witte ile Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius Mersin'in kendileri için önemli bir kent olduğunu belirtti.

A+A-

Belçika Büyükelçisi Pol De Witte ile Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius Mersin'in kendileri için önemli bir kent olduğunu belirtti.

    De Witte ile Conzemius, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti. De Witte ziyarette yaptığı konuşmada Mersin’de olmaktan çok memnun olduklarını belirtti. Bir ilk olarak 2 büyükelçiyle beraber bir şehre ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden De Witte, Mersin'in kendileri için önemli bir kent olduğunu ifade etti.

    Mersin ve Belçika'da da 2 büyük liman bulunduğunu hatırlatan De Witte, "İkisi arasında çok iyi bir dostluk ve iş ilişkileri var. 25 ve 26 Haziran’da Belçika’da Belçika-Türkiye İş Geliştirme ve Karma Ekonomik Komisyon toplantıları gerçekleştireceğiz. Belçika Dış İlişkiler Bakanı ile Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan bu toplantılara başkanlık edecek. Kendisinin zaten Mersin milletvekili olduğunu çok iyi biliyoruz. Burada Akdeniz oyunları başlayacak ve devam ederken, Belçika’da da bu toplantılar gerçekleşecek.” şeklinde konuştu.

    Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius da, Belçika ile Türkiye’nin ilişkilerinin çok eskiye dayandığını belirterek, “Biz Lüksemburg olarak daha çok yeniyiz. Ankara’da büyükelçiliği 2 sene önce açtık. Biraz geç kaldık ama düşüncelerimiz ve ilgimiz Türkiye’ye çok fazla. İnanıyorum ki, Türkiye ve Belçika ile olan ilişkilerin tamamlayıcısı oluruz. Sayın Çağlayan, Belçika ziyareti öncesinde Lüksemburg’a da ziyaret gerçekleştirecekler. Bu da Türk Hava Yolları’nın Lüksemburg’a ilk uçuşu olacak ve önemli Türk iş adamları gelecek. Bizim limanımız yok ama lojistik sektöründe çok ileri bir metrajımız var. Onun için Mersin ile çok alakalıyız. Biz de bu senenin sonuna doğru Lüksemburglu iş adamlarını buraya getirmeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.

    Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise konuklarına Mersin ile ilgili bilgiler verdi. Kabul, karşılıklı hediyelerin takdim edilmesiyle son buldu. CİHAN

Belçika ve Lüksemburg büyükelçilerinden Mersin'e övgü

Belçika ve Lüksemburg büyükelçilerinden Mersin'e övgü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.